Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Υπό τον έλεγχο του στρατού το μεγαλύτερο τμήμα της Δαμασκού


Ο συριακός στρατός φαίνεται να έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο μέρος της Δαμασκού, έπειτα από μια εβδομάδα σφοδρών μαχών, και πλέον οι εξεγερμένοι ακολουθούν μια αντάρτικη στρατηγική παρενόχλησης, όπως έγινε γνωστό από τους αντικαθεστωτικούς και τις αρχές.


«Δυστυχώς, ο στρατός του καθεστώτος έχει θέσει υπό τον έλεγχό του σχεδόν ολόκληρη την πρωτεύουσα, σημειώνονται ακόμη συγκρούσεις στην Κάνταμ και τη Νταράγια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εξεγερμένος που είπε πως ονομάζεται Όμαρ αλ Καμπούνι.

«Τα τρία βασικά λάθη των Ευρωπαίων για την Ελλάδα», αναδεικνύει η γαλλική οικονομική Λεζ Εκό


Με τον τίτλο «Τρία ευρωπαϊκά λάθη» η οικονομική Λεζ Εκό, φιλοξενεί άρθρο γνώμης, ομάδας τραπεζιτών και οικονομολόγων που υπογράφουν ως «Διογένης».


Με το άρθρο υπογραμμίζονται τα λάθη των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα, και εκτιμάται ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ παραμένει ως μια βασική πιθανότητα, ενώ οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων που είναι απαραίτητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας «θα έχουν φύγει για αλλού».

Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν... Λονδίνο



Διαμαρτύρονται οι Τουρκοκύπριοι για την μη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό., επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στους Αγώνες απέστειλαν στον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Μεγάλης Βρετανίας και ο σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Southwark.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», στην επιστολή ζητείται οι Τουρκοκύπριοι να εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «κάτω από τη δική τους σημαία».

Ε.Ε: Επανάληψη της αναπτυξιακής βοήθειας στη Ζιμπάπουε


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να άρει την πλειονότητα των κυρώσεων που επιβάλλει σε βάρος της Ζιμπάμπουε, εάν η χώρα διοργανώσει ένα «αξιόπιστο» δημοψήφισμα και δημοκρατικές εκλογές.


Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν ταυτόχρονα την επανάληψη της παροχής άμεσης αναπτυξιακής βοήθειας και της διμερούς συνεργασίας με την Ζιμπάμπουε, που ανεστάλη το 2002, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του συμβουλίου υπουργών το οποίο συνήλθε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών ιταλικών τραπεζών


Οι αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων αυξάνονται και οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών υποχώρησαν σημαντικά, με αποτέλεσμα την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας - της UniCredit και της Intesa- καθώς οι τιμές τους μειώθηκαν περίπου 5%, ξεπερνώντας την πτώση των τιμών των μετοχών του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.


Η διαπραγμάτευση των μετοχών της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας --της Monte dei Paschi di Siena-- καθώς και των Banco Popolare και Mediobanca ανεστάλη επίσης.