Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Pentagon cyberdefenses weak, report warns

A new report for the Pentagon concludes that the nation’s military is unprepared for a full-scale cyber-conflict with a top-tier adversary and must ramp up its offensive prowess.
Pentagon unprepared for full-scale cyberwarfare, new report warns
The unclassified version of the study by the Defense Science Board also urges the intelligence community to boost its collection on leading nations’ cyber-capabilities and maintain the threat of a nuclear strike as a deterrent to a major cyberattack.

Democracy in retreat! So much for "Arab Spring"!


Over the past two years, the world's attention has been captured by previously unimaginable -- even rapturous -- changes throughout parts of the Arab world, Africa, and Asia, where political openings have been born in some of the most repressive and unlikely societies on Earth. In Burma, where only six years ago a thuggish junta ordered the shooting of red-robed monks in the streets, the past two years have seen a formal, and seemingly real, transition to a civilian democratic government. In Tunisia, Egypt, and Libya, longtime autocrats were toppled by popular revolutions, and citizens in these states seemed at last to be enjoying the trappings of freedom.

Ο πόλεμος του σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη ξεκίνησε

Την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου στη Ρουμανία προσπαθεί να μπλοκάρει η Μόσχα, καθότι μία τέτοια εξέλιξη θα υπονόμευε το βαθμό εξάρτησης της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις ρωσικές ενεργειακές πηγές.



Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα άλλαξε τις θέσεις του επί του ζητήματος, καθώς την άνοιξη του 2012 είχε ανακοινώσει ότι αντιτίθεται στα σχέδια γεώτρησης με σκοπό τον εντοπισμό των κοιτασμάτων.

Greek yogurt revives NY's troubled dairy industry

View of new construction at the FAGE USA Dairy Industry plant in the Johnstown Industrial Park,  on Wednesday June 8, 2011 in Johnstown, NY. ( Philip Kamrass / Times Union) Photo: Philip Kamrass


A decade ago, the domestic market for Greek yogurt, a thicker, more protein-laden version of traditional mass-market yogurt, barely existed.

CITI – ΚΥΠΡΟΣ: Μην περιμένετε σύντομα ορίστική συμφωνία για την Κύπρο – Ποιά τα “αγκάθια”

kypros-κύπρος
Η πρόοδος που σημειώθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας για τη διάσωση της Κύπρου περιορίστηκε στη συμφωνία της νέας κυπριακής κυβέρνησης για τον έλεγχο της εφαρμογής των κανονισμών για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από ανεξάρτητο εκτιμητή, αναφέρει η Citi.

Eurogroup: Εντός Μαρτίου η απόφαση για την Κύπρο



EPA/OLIVIER HOSLET

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Αισιόδοξοι είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου.

Το "καζάν-καζάν" του Ερντογάν για την ΑΟΖ



Το “καζάν-καζάν” του Ερντογάν για το θέμα της ΑΟΖ ,μόνο ευχάριστα δεν ακούστηκε στ΄ αυτιά του πρωθυπουργού, αλλά και σ΄ όσους εδώ στην Αθήνα ,τους τελευταίους ειδικά μήνες με μία επίδειξη απίστευτης πολιτικής αφέλειας και με περίσσειο “κουτσαβακισμό”, διαλαλούσαν ότι θα προχωρήσουμε στο θέμα της ΑΟΖ. Και πρόσθεταν ότι “η Τουρκία δεν θα αντιδράσει γιατί έχει άλλα μεγαλύτερα προβλήματα”! 

aljazeera: Dozens of Syrian troops killed in Iraq ambush



Armed men from Syria have carried out an ambush in western Iraq killing 48 unarmed Syrian soldiers and nine Iraqi guards, the Iraqi defence ministry said.

The soldiers crossed into Iraq from the Yaarabiya border crossing, the scene of heavy fighting on Saturday between rebels and troops loyal to President Bashar al-Assad, said Lieutenant Colonel Mohammed Khalaf al-Dulaimi of the border protection forces on Monday.

Ο ιρακινός στρατός βομβάρδισε τους αντάρτες στη Συρία

сирия взрыв сирия дым бомбардировка


© Φωτογραφία: "Vesti.Ru"

Μετά την δήλωση του πρωθυπουργού του Ιράκ Νούρι αλ-Μαλίκι ότι η κατάρρευση του καθεστώτος του Άσαντ στη Συρία θα σημαίνει την έναρξη περιφερειακού πολέμου στην περιοχή, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν ανοιχτά την κυβέρνηση της Συρίας.

Απειλές της Πιονγκγιάνγκ προς τη Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα απείλησε σήμερα ότι θα τερματίσει την κατάπαυση του πυρός η οποία υπογράφτηκε το 1953 και τερμάτισε τον τριετή πόλεμο με τη Νότια Κορέα, εάν η Σεούλ προχωρήσει στην πραγματοποίηση των δίμηνων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, την απειλή αυτή διατύπωσε ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας. Η διατύπωση εντείνει τη φιλοπόλεμη ρητορική της Πιονγκγιάνγκ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ακόμα γύρο νέων διεθνών κυρώσεων μετά την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα.
Οι αρχές της Βόρειας Κορέας έχουν ήδη απειλήσει με «καταστροφή» τη Νότια Κορέα εάν πραγματοποιήσει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ οδεύουν προς την θάλασσα της Νότιας Κίνας

Όταν ζητήθηκε από Αμερικανούς αξιωματούχους να σχολιάσουν τις διαφωνίες για τα επίδικα νησιά στον δυτικό Ειρηνικό, άπαντες διαβεβαίωναν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει καμία θέση σε θέματα κυριαρχίας, αλλά αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χρήση βίας για την επίλυση του ζητήματος. «Είτε σχετικά με τις διαφορές στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας είτε στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας», δήλωσε τον περασμένο Οκτώβριο στο Τόκιο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Μπερνς, «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίρνουν θέση επί του ζητήματος της τελικής κυριαρχίας». Πιστός στους τύπους, συνέχισε, «Η μόνη θέση που παίρνουμε είναι σχετικά με την σημασία της αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας και την αποφυγή εκφοβισμού και καταναγκασμού». Σε αυτήν και σε άλλες τέτοιες δηλώσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες προβάλλουν μια αύρα ουδετερότητας - ακόμη και δηλώνοντας, ενίοτε, ότι η χώρα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως καλόπιστος μεσολαβητής μεταξύ των διαφωνούντων. Αλλά η στάση της Ουάσιγκτον είναι λιγότερο ουδέτερη από ό, τι φαίνεται και περισσότερο προσανατολισμένη προς τις βίαιες συγκρούσεις παρά στην αποφυγή τους.
Στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, η Κίνα και η Ιαπωνία αντιπαρατίθενται για ένα σύμπλεγμα μικρών ακατοίκητων νησιών που ονομάζονται «Ντιαόου» από τους Κινέζους και «Σενκάκου» από τους Ιάπωνες. Η Ιαπωνία διοικεί αυτά τα νησιά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά τα διεκδικούν και η Κίνα, και η Ταϊβάν, και βεβαίως η Ιαπωνία. Στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, εν τω μεταξύ, ξέσπασαν εντάσεις για περισσότερες συστάδες νησιών, κυρίως για τα νησιά «Σπράτλι» και τα νησιά «Παρασέλ» (που ονομάζονται, αντίστοιχα, Nansha και Xisha από την Κίνα). Η Κίνα, η Ταϊβάν και το Βιετνάμ διεκδικούν όλα αυτά τα νησιά, και το Μπρουνέι, η Μαλαισία και οι Φιλιππίνες διεκδικούν κάποια απ’ αυτά.

«Οι Ρώσοι Φοβούνται Πιο Πολύ το Nabucco», Λέει ο Ματ Μπράιζα

Οι Ρώσοι «φοβούνται» τον αγωγό Nabucco πολύ περισσότερο από τον ΤΑΡ, γιατί «πιέζει» το μονοπώλιο τους στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη. Έτσι θα επιχειρήσουν να τον σταματήσουν. 
Την άποψη αυτή εξέφρασε σε συνέντευξή του στην επιθεώρηση «New Europe», αναφορικά με τις προοπτικές των σχεδίων αγωγών τόσο για το αέριο της Κασπίας (Νότιος Διάδρομος) όσο και για το ρώσικο αέριο της Gazprom (South Stream), ο Μάθιου Μπράϊζα. 

Επέστρεψαν καταθέσεις 2 δισ. ευρώ

Καταθέσεις 2 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες τον Φεβρουάριο, δήλωσε χθες ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας υποδέχεται τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας υποδέχεται τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο
Και όπως δήλωσε: H Ελλάδα τρέχει μαραθώνιο και έχει διανύσει το 70% της διαδρομής, για να συμπληρώσει με έμφαση πως «στον μαραθώνιο το τελευταίο κομμάτι είναι το πιο εξαντλητικό». Υπογράμμισε πως «υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα» και αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει συντελεστεί σε τρεις κρίσιμους τομείς και συγκεκριμένα στη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας και στο τραπεζικό τοπίο. Ειδικά για τις τράπεζες ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι επηρεάζονται από το γενικότερο κλίμα και βρίσκονται σε θετική πορεία, τονίζοντας ότι τον Φεβρουάριο επέστρεψαν περίπου 2 δισ. ευρώ καταθέσεις στα τραπεζικά γκισέ και ότι από τον Ιούνιο έχουν επιστρέψει 16 με 17 δισ. ευρώ.

ΟΗΕ: Κυρώσεις κατά της Β.Κορέας για την πυρηνική δοκιμή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, συμφώνησαν επί του σχεδίου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που επιβάλλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα.
Οι κυρώσεις θα επιβληθούν ως πράξη αντιποίνων της διεθνούς κοινότητας στην τρίτη πυρηνική δοκιμή που εξέλιξε τον περασμένο μήνα το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές του ΟΗΕ την Δευτέρα.
Αποφασίζει κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας για την πυρηνική δοκιμή
Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας οι διπλωμάτες, ανέφεραν ότι ελπίζουν το σχέδιο ψηφίσματος να τεθεί στο συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τρίτης. Πρόσθεσαν ότι πιθανώς το Συμβούλιο θα ψηφίσει επί του νέου σχεδίου κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Κίνα: Ανάπτυξη 7,5% και αύξηση των αμυντικών δαπανών 10,7%

 Η Κίνα έχει θέσει ως στόχο για το 2013, ανάπτυξη 7,5%, σύμφωνα με την έκθεση του απερχόμενου πρωθυπουργού, Γουέν Τζιαμπάο, που θα παρουσιαστεί την Τρίτη στο άνοιγμα των εργασιών της Εθνοσυνέλευσης, ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Κίνα: Ανάπτυξη 7,5% και αύξηση των αμυντικών δαπανών 10,7% για το 2013
Η έκθεση του απερχόμενου επικεφαλής της κυβέρνησης, προβλέπει επίσης αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού κατά 10,7% σε μια οικονομία όπου ο πληθωρισμός αναμένεται να ανέλθει στο 3,5%. «Η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της κατά 10,7% στα 720,2 δισεκατομμύρια γιουάν (115,7 δισ. αμερικανικά δολάρια) το 2013», αναφέρει, επίσης, το πρακτορείο Νέα Κίνα. Μια νέα και ισχυρή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Κίνας θα μπορούσε να πυροδοτήσει τις ανησυχίες για τις φιλοδοξίες του Πεκίνου.