Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η κατακραυγή ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πέντε διορθώσειςστο θέμα του αιγιαλού: Χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες το 50% των παραλιών

Μερική οπισθοχώρηση στο θέμα του αιγιαλού: Χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες το 50% των παραλιών

Σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό επεξεργάζεται η κυβέρνηση μετά το φρένο βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές ανάγκασαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, να παγώνει το σχέδιο νόμου, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον πρωθυπουργό. "Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική... ώστε, μετά τις ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης και να διαμορφωθεί η τελική θέση της" ανέφερε.

What Ukraine’s economy looks like without its Russian-speaking regions





Russian president Vladimir Putin revived the Czarist era term for a broad swath of southeastern Ukraine, Novorossiya, in a high-profile television appearance last month. “God knows” why Russia gave up the territory in 1920, he sighed.

Taiwan and Singapore are paying the price for China’s provocative maritime move



Some 19,000 workers in Vietnam rioted yesterday, burning down and damaging as many as 15 factories in an outburst of rage over China’s decision to deploy an oil rig near a disputed chain of islands. Regardless of the trigger, the aggression was ultimately misplaced: Most of the torched facilities were owned by companies based not in China but in Singapore, Taiwan, and South Korea.

Σκληρή απάντηση της Κίνας στον Τζον Κέρι



Σκληρή απάντηση της Κίνας στον Τζον Κέρι

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δεν αναφέρθηκε σε “προκλητικές” ενέργειες από την πλευρά του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.