Τετάρτη 17 Απριλίου 2013
Boston Marathon Eyewitness Gives FBI Photo of Man Fleeing Scene
A series of photos showing a man in burned and shredded clothing fleeing from the site of the Boston Marathon finish line Monday is one of the more than 2,000 images the FBI is analyzing as it searches for clues.
Let’s hope the Boston Marathon bomber is a white American
As we now move into the official Political Aftermath period of the Boston bombing — the period that will determine the long-term legislative fallout of the atrocity — the dynamics of privilege will undoubtedly influence the nation’s collective reaction to the attacks. That’s because privilege tends to determine: 1) which groups are — and are not — collectively denigrated or targeted for the unlawful actions of individuals; and 2) how big and politically game-changing the overall reaction ends up being.
Wanted: Economic Thinking That Explains the Real World of Unpredictability
ANDREW SHENG
Earlier this month, over 400 top economists, thought leaders, three Nobel Laureates and participants gathered in Hong Kong for the fourth annual Institute for New Economic Thinking (INET) conference, co–hosted by the Fung Global Institute and the Centre for International Governance Innovation, entitled “Changing of the Guard?” So what was new, asks Fung Global Institute President Andrew Sheng?
Πισσαρίδης και Ράμφος συζητούν για την κρίση
Ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης (αριστερά) συνομίλησε με τον φιλόσοφο κ. Στέλιο Ράμφο (δεξιά) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος Megaron Plus. Τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής κ. Θάνος Βερέμης
Οικονομική επιστήμη και ανθρωπολογία συμπορεύτηκαν σε έναν δημόσιο διάλογο, στο Μέγαρο Μουσικής, για τα αίτια της κρίσης
Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης βρέθηκε στη μακρινή Κολομβία. Οι κυβερνώντες τον κάλεσαν και ζήτησαν τις συμβουλές του για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. «Αν κάνουμε αυτά που λέτε θα χάσουμε τις εκλογές!» του είπαν εν χορώ οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. «Βεβαίως και θα τις χάσετε, αλλά θα τις χάσετε για το καλό της πατρίδας σας, γι’ αυτήν θα θυσιαστείτε!» τους απάντησε ο νομπελίστας οικονομολόγος από την Κύπρο.
Germany’s Concerns About a Banking Union Lack Credibility
Germany is hitting the brakes on a banking union crucial to the long-term survival of the euro, on the grounds that it needs a better legal foundation. That position would be a lot more convincing if Germany were doing more to reduce the threat its largest financial institutions pose to the European economy.
Οι Γερμανοί πληρώνουν χρηματιστηριακά την υφεσιακή εμμονή τους - πτώση 2,5% για τον DAX
Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 4 μηνών σημειώνει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, έπειτα από την κατάρρευση των πωλήσεων γερμανικών αυτοκινήτων και εν μέσω φημών που κυκλοφορούν στις αγορές για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Προς δείπνο Αναστασιάδη-Έρογλου για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
|
Ανάληψη ευθύνης από ισλαμιστές για την επίθεση με ρουκέτες στο Εϊλάτ
|
Δραματική επιτάχυνση της τήξης των πάγων της Ανταρκτικής
Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, οι πάγοι της Ανταρκτικής έλιωναν το καλοκαίρι δέκα φορές πιο γρήγορα απ' ό,τι έλιωναν πριν 600 χρόνια.
Την έρευνα διεξήγαν Βρετανοί και Αυστραλοί επιστήμονες, από το πανεπιστήμιο Australian National University, οι οποίοι με ειδικό τρυπάνι κατάφεραν να εξετάσουν κομμάτια πάγου προερχόμενα από βάθος 360 μέτρων.
France drowning in rules and regulations, critics say
Although he is rich with 25 years of experience as mayor of this little town in the wooded hills of central France, Michel Therond gets advice from the bureaucrats in Paris almost every time he opens the mail.
One day’s delivery brings a directive stipulating that the sidewalks must be widened to permit two wheelchairs to cross paths without bumping. Another says the school cafeteria must be made accessible by elevator. Trees must be trimmed of branches six feet up their trunks, the orders go, and only government-certified technicians can change a light bulb on city property.
Κοινά συμφέροντα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ διαβλέπει καναδοεβραίος αναλυτής Η διπλωματία του φυσικού αερίου συνδέει πλέον τις τρεις χώρες
«Τρεις δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος, υφίστανται πιέσεις από μια όλο και πιο επιθετική Τουρκία, που θέλει να εξαπλώσει και να εδραιώσει την επιρροή της στην περιοχή», γράφει στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα PJ Media ο Ντέβιντ Σόλγουεϊ, καναδοεβραίος ποιητής, δοκιμιογράφος και συγγραφέας, γνωστός για την αρθρογραφία του υπέρ του σιωνισμού, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους υιού και του λεγόμενου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».
Στο άρθρο με τίτλο «Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα εργάζονται για ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο», ο Σόλγουεϊ γράφει ότι «οι τρεις χώρες διακρίνονται για τους δεσμούς τους με την Δύση σε ένα εκρηκτικό μέρος του ισλαμικού κόσμου, και έχουν μια γεωγραφική εγγύτητα που μπορεί να αποδειχθεί πλεονέκτημα» κυρίως στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας.
Όχι από την Τουρκική ΡΑΕ σε Εισαγωγή Αερίου από το Καζακστάν
Οι τουρκικές αρχές απέρριψαν πρόταση της Gazprom για εισαγωγή φυσικού αερίου από το Καζακστάν.
Η ρωσική εταιρεία από κοινού με την τουρκική Bosphorus Gas, ήλπιζε να εισάγει 750 εκατ. κ.μ. αερίου ετησίως από το Καζακστάν κατά τα επόμενα δέκα χρόνια, αλλά η αίτηση άδειας που υποβλήθηκε πέρυσι δεν έγινε δεκτή από την ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Τουρκίας.
ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Συγκρούσεις με επτά νεκρούς στη Βενεζουέλα
Οι πρώτες κάλπες της μετά Τσάβες εποχής στη Βενεζουέλα έμελλε να φέρουν... χάος και εθνικό διχασμό.
Η επικράτηση του Νικόλας Μαδούρο (εκλεκτού του Τσάβες) με οριακή διαφορά 1,6% έναντι του κεντροδεξιού Ενρίκε Καπρίλες δεν έγινε δεκτή από την αντιπολίτευση, η οποία έσπευσε από την πρώτη στιγμή να καταγγείλει εκτεταμένες παρατυπίες και νοθεία, ζητώντας την άμεση επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Γη για την επίτευξη ειρήνης στην Κολομβία Το κλειδί για τον τερματισμό του πολέμου της Μπογκοτά με τον FARC
Ακόμη και ενώ τα κολομβιανά στρατεύματα πολεμούν εναντίον των ανταρτών των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) στην ζούγκλα, οι διαπραγματευτές από τις δύο πλευρές έχουν κάνει πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αβάνα. Τα θέματα της ατζέντας περιλαμβάνουν την συμμετοχή του FARC στην πολιτική διαδικασία της χώρας, την διακίνηση ναρκωτικών και την αποπληρωμή των αποζημιώσεων από την κυβέρνηση για τα θύματα της αναγκαστικής μετατόπισης κατά την διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης. Για μερικούς μήνες τώρα, όμως, οι αξιωματούχοι της Κολομβίας και οι εκπρόσωποι των FARC έχουν εστιάσει κυρίως στην αγροτική μεταρρύθμιση ως το κλειδί για την αποκατάσταση της τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας της Κολομβίας - μια βασική κινητήρια δύναμη της σύγκρουσης.
Ένας αντάρτης του FARC παρακολουθεί την απελευθέρωση ομήρων. (Jaime Saldarriaga / Reuters)
Ένα ενθαρρυντικό σημάδι αποτελεί το γεγονός ότι τα δύο μέρη αναμένεται να ανακοινώσουν το περίγραμμα μιας προκαταρκτικής συμφωνίας σε θέματα γης αυτό τον μήνα. Όμως, για να οδηγήσει αυτή η συμφωνία σε μια διαρκή ειρήνη, οι δύο πλευρές θα πρέπει να κοιτάξουν τα παραδείγματα προηγούμενων διαπραγματεύσεων στην Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ και να επικεντρωθούν τόσο στην εφαρμογή όσο και στο περιεχόμενο της ίδιας της συμφωνίας.
Μικρή μείωση των στρατιωτικών δαπανών
Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 1,75 τρισ. δολάρια το 2012, σημειώνοντας πτώση 0,5% σε πραγματικούς όρους έναντι του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).
Η πτώση –η πρώτη από το 1998- οφείλεται κυρίως στις μεγάλες περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ και τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς επίσης και στην Αυστραλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία. Οι μειώσεις ωστόσο ουσιαστικά εξισορροπήθηκαν από την αύξηση των δαπανών στην Ασία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, και τη Λατινική Αμερική. Η Κίνα, με τις δεύτερες μεγαλύτερες δαπάνες το 2012, τις αύξησε κατά 7,8% (11,5 δισ. δολάρια). Η Ρωσία, τρίτη στη σειρά με τις μεγαλύτερες δαπάνες, τις αύξησε κατά 16% (12,3 δισ. δολάρια).
Η πτώση –η πρώτη από το 1998- οφείλεται κυρίως στις μεγάλες περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ και τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς επίσης και στην Αυστραλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία. Οι μειώσεις ωστόσο ουσιαστικά εξισορροπήθηκαν από την αύξηση των δαπανών στην Ασία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, και τη Λατινική Αμερική. Η Κίνα, με τις δεύτερες μεγαλύτερες δαπάνες το 2012, τις αύξησε κατά 7,8% (11,5 δισ. δολάρια). Η Ρωσία, τρίτη στη σειρά με τις μεγαλύτερες δαπάνες, τις αύξησε κατά 16% (12,3 δισ. δολάρια).
Πιέσεις της Κ. Άστον προς τα Σκόπια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας
Τη σημασία της καλλιέργειας σχέσεων καλής γειτονίας και της εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, ώστε να καταστεί δυνατή η προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της ΠΓΔΜ, επεσήμανε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν 'Αστον, μετά τις συναντήσεις που είχε σήμερα στα Σκόπια με τους πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ.
«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος με τους γείτονες, ιδίως σε αυτή την περιοχή και να αναζητηθούν λύσεις και να προκύψουν συγκεκριμένες συμφωνίες. Η διαπραγματευτική διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αποκτά δυναμική και προτρέπουμε τα δύο μέρη να αξιοποιήσουν τις προσπάθειες που καταβάλει ο Μάθιου Νίμιτς. Είναι απαραίτητη η επίλυση του ζητήματος αυτού, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Γνωρίζω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, όμως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σημειωθεί πρόοδος. Είναι πολύ καλύτερο να ενεργήσετε όσο πιο σύντομα γίνεται, παρά αργότερα. Είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός όσον αφορά την ενταξιακή σας πορεία» σημείωσε η κ. 'Αστον, σε δήλωσή της μετά το πέρας των συναντήσεών της στα Σκόπια.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)