Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Λίβανος και Κύπρος συζητούν για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών .




Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αντνάν Μανσούρ και ο Κύπριος Πρέσβης στον Λίβανο όμηρος Μαυρομάτης, πριν λίγες ημέρες συζήτησαν για τα μεταξύ τους θαλάσσια σύνορα και την ΑΟΖ.

Tουρκία : Μεταξύ Λωζάνης και Σεβρών

Μπήκαν τα θεμέλια του δεύτερου κουρδικού κράτους

Του Σάββα Καλεντερίδη

Στις αρχές Ιουλίου ο Μεσούτ Μπαρζανί, Πρόεδρος του Αυτόνομου Κουρδιστάν, όπως αποκαλείται το κράτος που λειτουργεί de facto στο Βόρειο Ιράκ ή Νότιο Κουρδιστάν, όπως το αναφέρουν οι Κούρδοι, συγκέντρωσε τους επικεφαλής ή εκπροσώπους 16 κουρδικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Βόρειο Συρία ή Δυτικό Κουρδιστάν, με σκοπό την επίτευξη της πολυπόθητης ενότητας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ «Κόμβος διακίνησης ντόπας»


Με ανακοίνωσή του, με αφορμή το νέο κρούσμα του Χονδροκούκη, η Ομοσπονδία Στίβου εξηγεί πως δουλεύει το σύστημα και αναλύει πως διάφοροι αθλητές καταλήγουν σε «διακινητές απαγορευμένων ουσιών» επειδή δεν υπάρχει πλέον εργομετρικό και ερευνητικό κέντρο που να υποστηρίζει επιστημονικά τους αθλητές!


«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί αποθηκευτικό και διαμετακομιστικό κέντρο απαγορευμένων ουσιών, που διακινούνται εκτός από τη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία κάνει αναφορά στους εμπόρους της ντόπας: «Οι έμποροι και διακινητές αυτών των ουσιών κυκλοφορούν ελεύθεροι και ασύδοτοι στους αθλητικούς χώρους. Είναι εν πολλοίς γνωστοί και μια συντονισμένη έρευνα των αρμόδιων κρατικών αρχών θα τους έστελνε στη φυλακή, όπως συνέβη σε όλες τις σοβαρές χώρες, όταν οι αρμόδιοι αποφάσισαν να πλήξουν αυτή τη μάστιγα».

Reuters: Στο «τραπέζι» προτάσεις για εκ νέου «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Διαμορφωτές πολιτικής στην ΕΕ εργάζονται για να καταρτίσουν ένα σχέδιο της «ύστατης προσφυγής» για την περαιτέρω απομείωση του χρέους της Ελλάδας και την ταυτόχρονη διατήρηση της χώρας στην ευρωζώνη, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες να εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποστούν ένα σημαντικό κούρεμα στα ομόλογα που διακρατούν, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


Οι περισσότεροι ιδιώτες επενδυτές συμφώνησαν στη διαγραφή μεγάλου μέρους της αξίας των ελληνικών χρεογράφων βάσει ενός δεύτερου σχεδίου «διάσωσης» που ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο, αλλά αυτό κρίνεται πλέον ότι δεν ήταν αρκετό και συζητείται περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Στόχος είναι, σύμφωνα με το πρακτορείο, η απομείωση του ελληνικού χρέους κατά ακόμα 70-100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχους κρατών-μελών της ευρωζώνης που είναι ενήμεροι για όσα συζητούνται. Σε μια τέτοια περίπτωση, το χρέος της Ελλάδας θα μειωνόταν σε περίπου 100% του ετήσιου ΑΕΠ της, που θεωρείται πολύ περισσότερο βιώσιμο.

Νταβούτογλου: Δεν θα επιτρέψουμε σε «τρομοκράτες» να αποκτήσουν παρουσία στην Συρία

Νταβούτογλου: Δεν θα επιτρέψουμε σε «τρομοκράτες» να αποκτήσουν παρουσία στην Συρία
 
Προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, δηλώνοντας ότι η τουρκική πλευρά δεν θα επιτρέψει σε οργανώσεις τις οποίες χαρακτήρισε "τρομοκρατικές", όπως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ή η αλ Κάιντα, να αποκτήσουν παρουσία στη Συρία, κοντά στα σύνορα των δύο κρατών.

Reuters: Η Ισπανία είχε όντως συζητήσει για «πλήρες μνημόνιο» ύψους 300 δισ. ευρώ

Reuters: Η Ισπανία είχε όντως συζητήσει για «πλήρες μνημόνιο» ύψους 300 δισ. ευρώ
 
Στην αποκάλυψη ότι η Ισπανία είχε όντως συζητήσει με την Γερμανία την προοπτική ενός πλήρους μνημονίου ύψους 300 δισ. ευρώ, προέβη ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.

Ολάντ-Μέρκελ: Θα διασφαλίσουμε το ευρώ-Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ιουνίου

Ολάντ-Μέρκελ: Θα διασφαλίσουμε το ευρώ-Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ιουνίου
Την διαβεβαίωση ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της ευρωζώνης, έδωσαν μετά από τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας παράλληλα την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της τελευταίας συνόδου κορυφής του Ιουνίου.