Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Κατέρριψαν αεροσκάφος και κρατούν όμηρο τον πιλότο οι αντάρτες στη Συρία


Αντάρτες στη Συρία ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη, ότι κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος στα ανατολικά της χώρας και κρατούν αιχμάλωτο τον πιλότο. Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες μετά από έντονους πυροβολισμούς.


Οι αντάρτες δήλωσαν ότι κατέρριψαν το μαχητικό με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία απέκτησαν πρόσφατα και είναι ικανά να χτυπήσουν αεροσκάφη εν ώρα πτήσης. Ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), Κάσεμ Σααντεντίν, δήλωσε ότι τα αντιαεροπορικά όπλα των ανταρτών κατέρριψαν το μαχητικό αεροσκάφος κοντά στο Ντέιρ αλ Ζορ με ένα βλήμα των 14,5 χιλιοστών. Ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει ένα αεροπλάνο που έχει χτυπηθεί, ενώ ακούγονται σφοδρά πυρά.

Αυστραλία: Θα χρειαστεί 800 χιλ. εργαζόμενους, στην επόμενη 5ετία


Η Αυστραλία θα πρέπει, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, να βρει άλλους 800.000 εργάτες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανάπτυξης σε τομείς όπως η παροχή υπηρεσιών και η εξορυκτική βιομηχανία, όπου απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό.


Σχετική ανάλυση που εκπόνησε αρμόδια υπηρεσία του ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας «προειδοποιεί» την κυβέρνηση Γκίλαρντ ότι το εργασιακό τοπίο της χώρας αναμένεται να αλλάξει δραματικά, με μείωση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία κατά 85.000 και αύξηση του αριθμού των ειδικευμένων εργατών.