Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οκτώ μύθοι και η πραγματικότητα: Τι πραγματικά ισχύει με το χρέος, τους τόκους, τις αμοιβές, τις ΑΟΖ, τις τράπεζες, την απλή αναλογική, τους μετανάστες και όχι μόνο


Στη νεανική γλώσσα ονομάζονται «δράκοι». Για όλους εμάς, στην καλύτερη περίπτωση είναι μικρότερα ή μεγαλύτερα ψέματα. Στη χειρότερη όμως πρόκειται για παραπλανητικά διατυπωμένες φράσεις οι οποίες ωραιοποιούν την πραγματικότητα με σκοπό να πείσουν τον αποδέκτη τους για τη δήθεν αλήθεια τους.

Η «Κ» προσπαθεί, στη συνέχεια, να αναδείξει και να εξετάσει τα πραγματικά δεδομένα που κρύβονται πίσω από πολυσυζητημένες προεκλογικές θέσεις και υποσχέσεις. Οι διατυπώσεις είναι ευχάριστες και γεμίζουν ελπίδες τους πολλούς. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που διατυπώνουν ερωτήματα. Οχι μόνον από καχυποψία, αλλά γιατί δεν μπορούν να δεχτούν ότι αυτό που κάνει κάποιους πολιτικούς να κατακρημνίζονται, θα πετύχουν να το κάνουν τόσο ευχάριστο και κερδοφόρο σε ψήφους κάποιοι άλλοι.
Οι συγκεκριμένοι μύθοι καταρρίπτονται με απλά λόγια και τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Προφανής είναι και ο στόχος της συγκεκριμένης καταγραφής: Να γνωρίζουμε στον δρόμο προς τις νέες κάλπες ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Ιδού λοιπόν οι «δράκοι», ιδού και η πραγματικότητα:

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ……..


Ναι καλά το ακούσατε, λεφτά υπάρχουν και είναι τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, που δεν πάνε για την εξυπηρέτηση των δανείων και τοκοχρεολυσίων της χώρας. Βλέπεται όσα, με δήθεν δυσκολία, δανείζει η ΕΕ και το ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν πάνε στην πληρωμή μισθών και συντάξεων, ούτε στην ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών και φυσικά ούτε για την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων (που θα φέρουν έσοδα, επενδύσεις, μείωση της ανεργίας και μείωση του δημόσιου χρέους). Πάνε στην εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της χώρας μας. Δεν χρειάζεται να έχεις BA, MA, MBA και διδακτορικό στα οικονομικά για να το καταλάβεις. Δανειζόμαστε για να μπορούμε να δανειζόμαστε. 

Κι ενώ μπορούμε να πάψουμε να πληρώνουμε, συγνώμη για την έκφραση τα «κερατιάτικα» (δεδικασμένο του 1936 στο διεθνές δικαστήριο, που δικαίωσε τη χώρα μας), η πολιτική μας ηγεσία επιμένει να πριμοδοτεί όσους μας δανείζουν. Θα μας διώξουν από την ΕΕ και το Ευρώ βροντοφωνάζουν. Και να η τρομολαγνεία στα δελτία ειδήσεων και να η πόλωση του πολιτικού σκηνικού πριν τις εκλογές, καλωσορίσματα από τη μια, συσπείρωση από την άλλη, πανικός. Χαλαρώστε! Αν είναι να πεθάνουμε ας το κάνουμε αξιοπρεπώς. Τα ημίμετρα δεν μας ταίριαζαν ποτέ, τουλάχιστον αυτό δείχνει η ιστορία του λαού μας, εκτός αν είναι κι αυτή πλαστή.