Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

In Iran, cautious reaction to Syrian chemical weapons deal

Iran is taking a cautious approach to Saturday’s agreement between the U.S. and Russia to reduce the Syrian government’s stockpile of chemical weapons, offering a small sign that its leaders may see an opportunity for a diplomatic breakthrough with Washington in the near future.
Kamran Jebreili/AP - Iranian parliament speaker Ali Larijani, center, arrives at Masoumeh shrine to casts his ballot for the parliamentary elections March 2, 2012.
Twenty-four hours after the deal was announced, neither Iran’s president Hassan Rouhani, nor his foreign minister, Mohammad Javad Zarif, had commented on the arrangement, which greatly diminished the likelihood of a U.S. lead attack in response to the alleged Aug. 21 chemical weapons attack in Syria.

Την Επόμενη Παρασκευή η Υπογραφή της Συμφωνίας για το Αζέρικο Αέριο

Νέα δεδομένα στην εγχώρια αγορά φυσικού αερίου αναμένεται να δημιουργήσει η συμφωνία που θα υπογράψει την ερχόμενη Παρασκευή στο Μπακού η ΔΕΠΑ για την προμήθεια φυσικού αερίου από το νέο κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ ΙΙ, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Για τον σκοπό αυτόν, πρόκειται να μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν αντιπροσωπεία της ΔΕΠΑ με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο, Χάρη Σαχίνη.

Η σπαζοκεφαλιά των γερμανικών εκλογών

Περίπου 62 εκατομμύρια πολίτες θα ψηφίσουν στις 299 εκλογικές περιφέρειες της Γερμανίας, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, για να αναδείξουν τα τουλάχιστον 598 μέλη της ομοσπονδιακής Βουλής, με ένα σύστημα που θεωρείται από τα πλέον αντιπροσωπευτικά του δυτικού κόσμου.
Δεύτερη στρώση Μέρκελ (;)Δεύτερη στρώση Μέρκελ (;)Κάθε ψηφοφόρος έχει δύο ψήφους. Με την πρώτη επιλέγει τον υποψήφιο της περιφέρειάς του. Οποιος υποψήφιος συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους σε μια περιφέρεια, εκλέγεται σε μια από τις 299 θέσεις άμεσων αντιπροσώπων, ανεξάρτητα από την επίδοση του κόμματός του σε εθνικό επίπεδο. Ετσι εξασφαλίζεται η αντιπροσώπευση κάθε περιφέρειας στη Βουλή.

ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ Συμφώνησαν για τη Συρία, δίνουν διορία στον Ασαντ

Σε συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταγραφή, την τοποθέτηση υπό διεθνή έλεγχο και την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας κατέληξαν οι τριήμερες συνομιλίες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ στη Γενεύη.

Συμφώνησαν για τη Συρία, δίνουν διορία στον Ασαντ
Oπως έγινε γνωστό, μέχρι το τέλος της εβδομάδας η Συρία υποχρεώνεται να παραδώσει μια λεπτομερή λίστα με τα χημικά όπλα που διαθέτει και μέχρι το αργότερο τον Νοέμβριο να δώσει άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της στους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων.