Απίστευτο τράβηγμα του χαλιού για τον όμιλο Φωκάς που είναι ο μεγαλύτερος δωρητής υπέρ της Εκκλησίας στη βόρεια Ελλάδα
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013
Όταν η εκκλησία βάζει «λουκέτα»
Το ραντεβού Σαμαρά – JP Morgan στη Νέα Υόρκη για το οριστικό "ξύπνημα" της αγοράς ομολόγων
Ραντεβού - κλειδί με την ηγεσία της JP Morgan έχει στη Νέα Υόρκη με στόχο η αμερικανική τράπεζα να αιμοδοτήσει την οριστική επαναφορά της αγοράς ομολόγων στην Ελλάδα που θα ανοίξει τον δρόμο για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων. Κι ενώ οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι καταιγιστικές, η JP Morgan έχει εκδώσει από την περασμένη Παρασκευή μια θετική έκθεση για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει ότι πιθανώς να μην χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας, εφόσον επιτύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος εντός τριετίας, αλλά μια βοηθητική γραμμή χρηματοδότησης από τον ESM.
Chemical weapons officials say coordination with Syrian government has been ‘efficient’
Syria’s government has been “businesslike and efficient” ahead of meetings this week to lay the groundwork for the destruction of the country’s chemical weapons, officials charged with overseeing the effort said Sunday.
AP - A displaced Syrian woman comforts her one-month old grandchild inside a stone house near Kafer Rouma, in ancient ruins used as temporary shelter by families who have fled from the heavy fighting and shelling in the Idlib province countryside of Syria.
Inspectors from the Hague-based Organization for the Prohibition of Chemical Weapons said they would arrive in Damascus midday Tuesday and spend a week in the city before starting visits to chemical weapons facilities declared by the Syrian government. The OPCW officials said the details of the Syrian declaration appeared to line up with external intelligence assessments of what the government possesses, giving them optimism that the regime was being cooperative.
Ποτέ μην βγαίνετε από το σπίτι χωρίς ένα τανκ
Η ρωσική Arms Expo πραγματοποιείται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, αλλά ποτέ σε τέτοια ευρεία κλίμακα. Ο Dmitri Rogozin, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής του τομέα για την αμυντική βιομηχανία, επιδιώκει να μετατρέψει την Nizhny Tagil σε μια διεθνή έκθεση όπλων χερσαίων δυνάμεων και εξοπλισμού, στο ίδιο επίπεδο με τη MAKS της Μόσχας για αεροπορικά συστήματα και τη ναυτική έκθεση στην Αγία Πετρούπολη. Πιστοί στους τύπους, οι ρωσικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας παρουσίασαν τα άρματα μάχης T90S, αυτοπροωθούμενα όπλα και όλμους, και το νεότερο προϊόν τους, με ένα σύστημα υποστήριξης τανκ, που πολύ υπερήφανα το ονομάζουν Terminator. Η παράσταση που έδωσαν ήταν αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή.
Η μετάβαση από εδώ ωστόσο, είναι πιθανό να είναι δύσκολη. Ίσως αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό για τη ρωσική αμυντική βιομηχανία είναι ότι είχε επιβιώσει σχεδόν μια δεκαετία και μισή, της πείνας και εγκατάλειψης. Η Ρωσία είναι ικανή να παράγει ένα νέο οπλικό σύστημα, αλλά ακόμη δεν μπορεί να παράγει ένα οπλικό σύστημα που είναι πραγματικά μετά-σοβιετικό. Όλα τα «νέα» άρματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού παραμένουν ακόμη σύγχρονες εκδοχές των σοβιετικών μοντέλων. Μιλώντας στη Nizhny Tagil, ο Rogozin παραδέχθηκε τα τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο, αν και ο ίδιος έμοιαζε αξιοζήλευτά ενθουσιώδης.
Λυκοφιλία για πάντα: Η πραγματική σημασία τής «Ηρωικής Ευελιξίας» τού Ιράν
Η προφανής αυτοσυγκράτηση τού Ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχανί στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, φαίνεται να έχει απογοητεύσει πολλούς δυτικούς παρατηρητές. Χρεώνουν στον Ρουχανί ότι απέτυχε να αναδείξει εν πολλοίς την «ηρωική ευελιξία» για την οποία μίλησε πρόσφατα ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, λέγοντας ότι αυτή θα χαρακτήριζε τη νέα διπλωματική στρατηγική τού Ιράν ως προς τη Δύση. Στην πραγματικότητα, η Δύση δεν πρέπει να εκπλήσσεται τόσο. Η διπλωματική επίθεση του Ιράν, τις τελευταίες εβδομάδες, είναι, στην πραγματικότητα, μια σημαντική στροφή - όχι όμως με τον τρόπο που οι περισσότεροι Δυτικοί φαινόταν να πιστεύουν.
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαιρετά υποστηρικτές του στην ιρανική επαρχία Kermanshah (Courtesy Reuters)
Η «ηρωική ευελιξία» δεν ήταν ποτέ αυτό που οι περισσότεροι ξένοι αναλυτές πιστεύουν ότι είναι. Δεν είναι ούτε ρητορικός αντιπερισπασμός για να κερδίσει χρόνο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ούτε είναι ένα μήνυμα ότι ο Χαμενεΐ είναι απελπισμένος για μια συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από χρόνια τιμωρητικών κυρώσεων. Και οι δύο ερμηνείες κάνουν λάθος, και για τον ίδιο λόγο - αδυνατούν να ερμηνεύσουν τη διπλωματική επίθεση του Ιράν στο πλαίσιο της Μεγάλης Στρατηγικής (grand strategy) του Χαμενεΐ, η οποία υπήρξε συνεπής από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία. Ο Χαμενεΐ δεν θέλει το Ιράν να είναι σε ανοικτή σύγκρουση με τη Δύση, ούτε θέλει να είναι ένας ικέτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Στέλνει μήνυμα ότι η επαναπροσέγγιση είναι δυνατή, αλλά όχι με τίμημα την εγκατάλειψη της αντίστασης του Ιράν στη δυτική ηγεμονία.
Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Ε. Λέτα
Αντιμέτωπος με την πολιτική κρίση που προκάλεσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα αποφάσισε να φέρει την ιταλική κεντροδεξιά ενώπιον των ευθυνών της ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, τη στιγμή που τα σπρεντ των δεκαετών ομολόγων εκτινάχθηκαν ήδη σήμερα στις 304 μονάδες βάσεις, έναντι 270 την Παρασκευή, ενώ το χρηματιστήριο του Μιλάνου άνοιξε με πτώση άνω του 2%.
«Δεν έχω την πρόθεση να κυβερνήσω πάση θυσία. Δεν θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης για τρεις ημέρες για να ξαναρχίσουμε στη συνέχεια τα ίδια, αλλά για να προχωρήσουμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα. Διαφορετικά, θα υποστώ τις συνέπειες», δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο Ενρίκο Λέτα εμφανώς οργισμένος από την απόφαση-σοκ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αποσύρει το σύνολο των υπουργών του κόμματος Λάος της Ελευθερίας από την κυβέρνηση συνασπισμού.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Εκτός η Χάλκη από τα μέτρα εκδημοκρατισμού του Ερντογάν
Με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στη λίστα να απουσιάζει από τη λίστα ανακοίνωσε σήμερα τη δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι πρόκειται για μέτρα που θα διευρύνουν τις ελευθερίες, κάνοντας λόγο λόγο για μία «ιστορική στιγμή» και «πολύ σημαντική φάση στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)