Greece's standing in the world slipped further today after it became the first developed country to be downgraded to emerging-market status by index provider MSCI.
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013
It's Not Your Genes That Doom You To Mediocrity
10000 hours? Seriously?
So why has this 10000 hours-to-genius idea that Malcolm Gladwell popularized loomed so large?
It feels good to think we could all be great, that we’re not at the mercy of our genes.
But David Shenk also believes there’s a second reason: the dread it instills in us.
The notion that we’re now responsible for whether or not we become great can be a gnawing burden that the mind finds hard to let go.
MSCI Greece: Υποβάθμιση στις αναδυόμενες αγορές
Στην κατηγορία αναδυόμενες αγορές υποβάθμισε ο οίκος MSCI το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο δείκτης MSCI Greece δεν έχει ευθυγραμμιστεί με το κριτήριο μεγέθους των ανεπτυγμένων αγορών τουλάχιστον για δυο χρόνια, υπογραμμίζει ο οίκος.
Η αποκαθήλωση από την κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών έγινε στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αναθεώρησης του Νοεμβρίου 2013 για τον εγχώριο χρηματιστηριακό δείκτη MSCI Greece, καθώς ο εν λόγο δείκτης MSCI δεν ευθυγραμμίζεται με διάφορα κριτήρια πρόσβασης στις αγορές, όπως ο δανεισμός τίτλων και τα εργαλεία δανεισμού, short selling και μεταφορά τίτλων, αναφέρει η ανακοίνωση.
America: Choosing Security Over Liberty Since 1798
In the past week, Americans have learned of a dizzying array of heretofore unrevealed surveillance programs, part of a hidden security structure ostensibly designed to prevent terrorist attacks from ever occurring on U.S. soil again. Reactions from commentators have ranged from furious outrage to reasoned concern to outright dismissal of the programs' implications. Those in the latter camp have begun to rail against former Booz Allen Hamilton contractor Edward Snowden for his release of the National Security Agency documents that have sparked a furious debate over the balance between privacy and security in the digital age; meanwhile, opponents have dismissed him as an unhinged narcissist or a sociopathic nerd.
Για την ΕΡΤ…
Προβλέπω να έχουμε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι, και θα διακινδύνευα ακόμα και μια άλλη πρόβλεψη, πιο τολμηρή, ότι ούτε και η Μέρκελ θα φτάσει στις εκλογές της σώα και αβλαβής. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρωζώνη αυτές τις μέρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «rebellion in the palace». Όχι από τους υποτελείς εκτός του παλατιού, αλλά από τους εντός. Δυστυχώς. Ο τρισιπόστατος οργανισμός που εδώ και τρία χρόνια επέβαλε με ατσάλινο τρόπο σαν μια γροθιά την εξουσία του, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι έχει προσβληθεί από αυτοάνοσο νόσημα. Δηλαδή αρχίζει και επιτίθεται ενάντια στο ίδιο του το σώμα. Τα πόδια, το ΔΝΤ, επιτίθενται στο κεφάλι, (Βερολίνο) και το κεφάλι επιτίθεται στα πόδια, ενώ τα μέλη, (Κομισιόν) χτυπάνε και χτυπιούνται όπου μπορούνε, στα τυφλά.
Οι πολιτικοί κρατούμενοι της Λευκορωσίας
Καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Βίλνιους στα τέλη του Νοεμβρίου, μια έντονη συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την πιθανή συμμετοχή των επισήμων αντιπροσώπων από τη Λευκορωσία. Αυτοί που θα λάμβαναν κανονικά την πρόσκληση, ο Πρόεδρος AlyaksandrLukashenka και ο Υπουργός Εξωτερικών Vladimir Makey βρίσκονται στη λίστα απαγόρευσης βίζας της ΕΕ, γεγονός που καθιστά τη συμμετοχή τους στο Βίλνιους απίθανη. Ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ πρότειναν το όνομα του Υπουργού Εξωτερικών να διαγραφεί προσωρινά από τον κατάλογο, έτσι ώστε να μπορέσει να παραστεί στη σύνοδο κορυφής, άλλοι επιμένουν ότι οι αρχές της Λευκορωσίας δε θα πρέπει να συμμετάσχουν, εκτός αν απελευθερωθούν κι αποκατασταθούν όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί κρατούμενοι. Η ΕΕ έχει φυσικά δίκιο που πιέζει το καθεστώς να απελευθερώσει όσους βρίσκονται στη φυλακή για τις πολιτικές τους δραστηριότητες. Αλλά ακριβώς πόσοι τέτοιοι κρατούμενοι υπάρχουν σήμερα στη Λευκορωσία; Και τί θα σήμαινε πραγματικά η αποκατάστασή τους;
Σήμερα, κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και η EEAS, η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ περιμένουν από τη Λευκορωσία να απελευθερώσει και να αποκαταστήσει όλους τους πολιτικούς της κρατούμενους, αλλά αν και πολλά κράτη μέλη της ΕΕ και πολλοί αξιωματούχοι της EEAS λένε ότι επί του παρόντος έχουν εννέα τέτοιους ανθρώπους στον κατάλογό τους, ουδείς μπορεί να βρει έστω και μιαν αναφορά στον ακριβή αριθμός των πολιτικών κρατουμένων σε οποιοδήποτε από τα πιο πρόσφατα έγγραφα της ΕΕ που σχετίζονται με τη Λευκορωσία. Μία από τις παλαιότερες ΜΚΟ της Λευκορωσίας που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Viasna, απαριθμεί 11 τέτοιους ανθρώπους, έναν αριθμό που πολλά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησαν επίσης και χρησιμοποίησαν στις παρεμβάσεις τους.
Σήμερα, κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και η EEAS, η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ περιμένουν από τη Λευκορωσία να απελευθερώσει και να αποκαταστήσει όλους τους πολιτικούς της κρατούμενους, αλλά αν και πολλά κράτη μέλη της ΕΕ και πολλοί αξιωματούχοι της EEAS λένε ότι επί του παρόντος έχουν εννέα τέτοιους ανθρώπους στον κατάλογό τους, ουδείς μπορεί να βρει έστω και μιαν αναφορά στον ακριβή αριθμός των πολιτικών κρατουμένων σε οποιοδήποτε από τα πιο πρόσφατα έγγραφα της ΕΕ που σχετίζονται με τη Λευκορωσία. Μία από τις παλαιότερες ΜΚΟ της Λευκορωσίας που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Viasna, απαριθμεί 11 τέτοιους ανθρώπους, έναν αριθμό που πολλά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησαν επίσης και χρησιμοποίησαν στις παρεμβάσεις τους.
Κινεζικό Ενδιαφέρον για την Αρκτική
Με τους επιστήμονες να προβλέπουν ότι μελλοντικά ο Αρκτικός Ωκεανός στη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι απαλλαγμένος από πάγους, η Κίνα έρχεται να προστεθεί στις χώρες που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευθούν ενεργειακά την περιοχή, συμπράττοντας με την Ισλανδία. Συγκεκριμένα, η κινεζική CNOOC (China National Offshore Oil) συνεργάζεται με την ισλανδική Eykon Energy με στόχο την έρευνα, την εξόρυξη και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην υπεράκτια αρκτική περιοχή της Ισλανδίας.
Οι δύο εταίροι έχουν υποβάλει το σχετικό αίτημά τους στις αρμόδιες αρχές της Ισλανδίας και αναμένουν έγκριση. Οι ενεργειακές ανάγκες της Κίνας θα βαίνουν διογκούμενες, ενώ αντίστοιχα θα διευρύνεται και η εξάρτησή της από το εισαγόμενο πετρέλαιο εν γένει και της Μέσης Ανατολής, ειδικότερα. Εν τω μεταξύ, όπως επισημαίνουν ερευνητές, εξαιτίας του ότι στην Αρκτική μειώνονται οι πάγοι τους θερινούς μήνες, θα διευκολύνονται οι ακτοπλοϊκές μεταφορές και θα μειωθεί η απόσταση έως την Κίνα.
Το μεγάλο ξεφόρτωμα ευρω-ομομολόγων Η διακράτηση έπεσε στο 22,1% από 40% το 2006
Οι τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν μειώσει τη διακράτηση κρατικών και εταιρικών ομολόγων άλλων χωρών της περιοχής σε βαθμό που ακύρωσαν όλη την πρόοδο που είχε επιτευχθεί στη διαδικασία ενοποίησης των αγορών χρέους της Ευρωζώνης μετά την καθιέρωση του ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
ΗΡΕΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ Νύχτα με χημικά, φωτιές και επεισόδια ξανά στην Ταξίμ
Για δεύτερη φορά μέσα σε μία ημέρα η αστυνομία έπνιξε στα δακρυγόνα την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές. Η ηρεμία επέστρεψε τα ξημερώματα της Τετάρτης με τα συνεργεία καθαρισμού να απομακρύνουν απομεινάρια οδοφραγμάτων και σκουπίδια από την Πλατεία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στην πλατεία, ενώ το CNNTürk έκανε λόγο για τραυματισμούς, καθώς ασθενοφόρα είχαν φτάσει στο σημείο.
Πώς θα μπορούσε η Σαμάνθα Πάουερ να αλλάξει την διπλωματία των ΗΠΑ
Ως η πρώτη κοκκινομάλλα πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, η Σαμάνθα Πάουερ θα αποτελέσει μια χαρακτηριστική φιγούρα στις συντηρητικές αίθουσες συνεδριάσεων του οργανισμού και τις ατελείωτες δεξιώσεις. Αλλά θα ξεχωρίσει επίσης με τρόπους που υπερβαίνουν κατά πολύ την εμφάνιση. Δυνάμει της νιότης της, του επαγγελματικού της υπόβαθρου, των φιλοσοφικών δεσμεύσεων και του άμεσου προσωπικού της ύφους, η Πάουερ έχει την δυνατότητα να είναι μια μοναδικά αποτελεσματική απεσταλμένη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Αυξάνοντας την προβολή και το γνωστικό απόθεμα του ΟΗΕ, καθώς και ποντάροντας στον ρόλο που έπαιξε ως δύναμη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την διαμεσολάβηση βίαιων συγκρούσεων, η Πάουερ θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα Ηνωμένα Έθνη για να ενισχυθούν στον εικοστό πρώτο αιώνα.
Η Σαμάνθα Πάουερ και ο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις 5 Ιουνίου 2013. (Courtesy Reuters)
Η καριέρα της Πάουερ στην εξωτερική πολιτική ξεκίνησε σε μια εμπόλεμη ζώνη και η φρίκη που αντιμετώπισε της άφησε μόνιμο σημάδι. Κάλυψε τον πόλεμο του 1990 στην Βοσνία, ως ανεξάρτητη ρεπόρτερ, εργαζόμενη παράλληλα με μια ομάδα δημοσιογράφων, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες και αρκετοί εκείνου που θα κατέγραφαν αργότερα μια διακεκριμένη σταδιοδρομία δουλεύοντας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από εκεί, πήγε στο Harvard Law School (όπου συναντηθήκαμε) και συνέδεσε τα ενδιαφέροντά της με το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γράφοντας το: «Πρόβλημα από την κόλαση», το βιβλίο της που κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ με θέμα την αμερικανική ιστορία στην αντιμετώπιση γενοκτονιών. Ήταν αυτό το βιβλίο και η παθιασμένη έκκληση της Πάουερ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποτρέψουν και να σταματήσουν μελλοντικές αγριότητες, που την οδήγησε σε μια συνάντηση με τον γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα το 2005. Με την συζήτηση αυτή, κέρδισε ένα εξέχοντα ρόλο συμβουλεύοντάς τον στη Γερουσία και στην προεκλογική του εκστρατεία.
Την ύπαρξη «γκέι λόμπι» και ρεύματος διαφθοράς φέρεται να αναγνώρισε ο Πάπας
|
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)