Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εκατοντάδες συνελήφθησαν σε διαδήλωση στη Φρανκφούρτη.




Θαυμάστε τον σεβασμό στην “ελευθερία του συναθροίζεσθαι” από τη Γερμανία

400 άνθρωποι συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στην πολιτική αυστηρότητας και λιτότητας.

Η πορεία οργανώθηκε από το κίνημα “Blockupy Frankfurt” και τον γερμανικό κλάδο της Attac και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να καταλήγει στην περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένα τα κεντρικά γραφεία των τραπεζών.

Από τον Μάρτη που μια παρόμοια πορεία κατέληξε σε διαμάχη μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών οι αρμόδιες αρχές απαγόρευσαν νέες πορείες του κινήματος με εξαίρεση αυτή της περασμένης Παρασκευής.

Στην πορεία της Παρασκευής η αστυνομία είχε αποκλείσει το κεντρικό τμήμα της Φρανκφούρτης και είχε τοποθετήσει 5000 αστυνομικούς γύρω από αυτό. Επιπλέον είχε διακόψει τη λειτουργία των σταθμών του μετρό που καταλήγουν στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Τελικά οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τραπεζικό κέντρο της πόλης.

Νέος διαδηλωτής ανέφερε: “Έχω λάβει μέρος σε πολλές διαδηλώσεις μα πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπος με μια τόσο μαζική παρουσία της αστυνομίας”.

Σήμερα το κίνημα ετοιμάζει τη νέα του πορεία που σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας προβλέπεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 30 000 διαδηλωτές.


Περίληψη Ελπινίκη Καρακώστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου