Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ιαπωνία: Εγκρίθηκε πακέτο 10.7 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας

Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε την Παρασκευή ένα πακέτο οικονομικών κινήτρων, ύψους 880,3 δισ. γιέν (10,7 δισ. δολαρίων) για να στηρίξει την παραπαίουσα οικονομία της χώρας, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου.


Είναι το δεύτερο πακέτο στήριξης σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, από το «αντιλαϊκό» υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Γιοσιχίρο Νόντα. Το πρόσθετο πρόγραμμα δαπανών αναμένεται να αυξήσει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ιαπωνίας κατά περισσότερο από 0,2 ποσοστιαίες μονάδες και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για περίπου 80.000 ανθρώπους, ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργικό συμβούλιο.

Η κυβέρνηση θα δαπανήσει 132 δισεκατομμύρια γιεν για τα κέντρα παιδικής μέριμνας και τις εγκαταστάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, 110 δισεκατομμύρια για την απασχόληση και 95,1 δισεκατομμύρια για την οικονομική βοήθεια προς τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Το πακέτο θα καλύψει επίσης τα σχέδια ανασυγκρότησης των περιφερειών που επλήγησαν το Μάρτιο του 2011 από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Η ιαπωνική οικονομία η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο συρρικνώθηκε κατά 3,5% το τρίμηνο Ιουλίου Σεπτεμβρίου του 2012. Η χώρα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, τη μείωση των εξαγωγών της, τις αυξανόμενες εντάσεις με την Κίνα για μια συστάδα διαφιλονικούμενων νησιών, καθώς και την πτώση των καταναλωτικών δαπανών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου