Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Πράσινο φως» για ανέγερση 2.610 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ


Οι δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ ενέκριναν σήμερα σχέδιο για την ανέγερση 2.610 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Γκιβάτ Χαματός, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

«Ο αναπληρωτής δήμαρχος με ενημέρωσε για την έγκριση των 2.610 κατοικιών στον Γκιβάτ Χαματός» δήλωσε ο Ντανιέλ Ζάιντεμαν, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Terrestrial Jerusalem.
Πρόκειται για το πρώτο εποικιστικό σχέδιο που εγκρίνεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ από το 1997.
Εάν προχωρήσει η ανέγερση κατοικιών, ουσιαστικά η Δυτική Όχθη θα χωριστεί στα δύο, καθιστώντας μη βιώσιμο ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος.

Την Τρίτη, η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση κατά της εποικιστικής δραστηριότητας Peace Now (Ειρήνη Τώρα) ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ πρόκειται να εγκρίνει το αμέσως επόμενο διάστημα προγράμματα μαζικής ανέγερσης κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Παρά τις διεθνείς επικρίσεις, το Ισραήλ συνεχίζει την εποικιστική του δραστηριότητα. Η Παλαιστινιακή Αρχή καταγγέλλει ότι με αυτόν τον τρόπο η ισραηλινή κυβέρνηση «τιμωρεί» τους Παλαιστίνιους για τη νίκη τους στον ΟΗΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αναβάθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος με ιδιότητα του παρατηρητή (non-member observer state).
Το θέμα του εποικισμού αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Πηγή http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4776722

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου