Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Νέα τροπή στο συριακό εμφύλιο;

Οι τελευταίες εξελίξεις στο συριακό μέτωπο οδήγησαν πολλούς αναλυτές στην άποψη ότι ο συριακός εμφύλιος πόλεμος βρίσκεται υπό σημαντική αλλαγή.



Ειδικότερα, το καθεστώς Assad αποφάσισε να εγκαταλείψει μικρότερες περιοχές, που πρακτικά ήταν αδύνατο να υπερασπίσει και επικέντρωσε την προσοχή του στην αμυντική οχύρωση άλλων σημαντικότερων περιοχών, και ιδίως της συριακής πρωτεύουσας, της Δαμασκού.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση έδωσε τη δυνατότητα στις δυνάμεις των ανταρτών να καταλάβουν μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Με αναπτερωμένο, λοιπόν, το ηθικό τους, οι αντάρτες θεωρούν ότι το καθεστώς Assad πνέει τα λοίσθια και ετοιμάζουν το «τελικό χτύπημά» τους εναντίον της Δαμασκού.


Οι αντάρτες, όμως, παραβλέπουν το γεγονός ότι η συριακή πρωτεύουσα είναι καλά οχυρωμένη και επιπλέον χαίρει της υποστήριξης της πλειοψηφίας των κατοίκων της.

Συνεπώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι αντάρτες δεν πρόκειται να καταφέρουν το «τελικό τους χτύπημα» και ο πόλεμος θα συνεχιστεί, προσθέτοντας νέα θύματα στη λίστα των απωλειών.

Πηγή http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=3093&timicat1=74343&timicat2=70894&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου