Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μετέτρεψαν σε ρινγκ την ουκρανική Βουλή

Ρινγκ θύμισε το ουκρανικό κοινοβούλιο, όπου βουλευτές ενεπλάκησαν σε γρονθοκοπήματα με τουλάχιστον έναν τραυματία, όταν μέλη της αντιπολίτευσης αποπειράθηκαν να εμποδίσουν βίαια την ψηφοφορία για τον εκ νέου διορισμό του Μίκολα Αζάροφ στην πρωθυπουργία.


Ο 64χρονος Αζάροφ, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα πρωθυπουργού από τον Φεβρουάριο του 2010 επί προεδρίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, έλαβε τις ψήφους 252 βουλευτών από συνόλου 450. Η ψηφοφορία είχε χαρακτηριστεί ως δοκιμασία για την υποστήριξη που διαθέτει στο κοινοβούλιο ο Γιανούκοβιτς, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2015.

Τα μέλη της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν σε υψηλούς τόνους αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της Ουκρανίας.
Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια και τις δύο ημέρες που διήρκεσε η ψηφοφορία και μέσα στην αναταραχή τουλάχιστον ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης υπέστη αιματώματα, αφού γρονθοκοπήθηκε και έπεσε στο πάτωμα της αίθουσας του κοινοβουλίου.
Το κυβερνών Κόμμα των Περιφερειών κατάφερε να αποσπάσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 226 ψήφων με τη βοήθεια των κομμουνιστών και των ανεξάρτητων βουλευτών, ενώ οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν τον επαναδιορισμό του Αζάροφ είναι η συμμαχία Μπατκβισίνα που πρόσκειται στην πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, το Ουντάρ του πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο και το εθνικιστικό Σβόμποντα.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63753307

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου