Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Το Ιράν ξανά αντιμέτωπο με τον ιό Stuxnet

Ο ηλεκτρονικός ιός Stuxnet χτύπησε ξανά το Ιράν, όμως αυτή τη φορά οι επιθέσεις «αποκρούστηκαν» επιτυχώς, εμποδίζοντας την εξάπλωσή του.


Σύμφωνα με το Reuters, η ηλεκτρονική επίθεση, που διακόπτει τη λειτουργία των δικτύων, στόχευε σε βιομηχανίες στη νότια επαρχία Hormozgan.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS, ανέφερε πως το «σκουλήκι» επιτέθηκε σε τμήμα του Υπουργείου Πολιτισμού και φέρεται να προήλθε από το Ντάλλας, μέσω δικτύων της Μαλαισίας και του Βιετνάμ.

Ο αρχηγός της ιρανικής πολιτοφυλακής, Ali Akbar Akhavan, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι επρόκειτο για την τελευταία από μία σειρά επιθέσεις στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. Η κυβέρνηση υποστηρίζει επίσης ότι έχει αποκρούσει μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των ιών Stuxnet και Flame που στόχευαν τους πετρελαϊκούς και πυρηνικούς τομείς της χώρας.

«Οι εχθροί μας, επιτίθενται συνεχώς στις βιομηχανικές μας μονάδες, χρησιμοποιώντας τον κυβερνοχώρο», ήταν τα λόγια του Akhavan, σύμφωνα με το Reuters.


Πηγή http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=3556&timicat1=74343&timicat2=70894&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου