Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ομόλογα πρόκειται να αγοράσει η Ιαπωνία για να βοηθήσει να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση

Ο νέος υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας δήλωσε χθες ότι το Τόκιο πρόκειται να αγοράσει ομόλογα που εκδίδονται από το μόνιμο ταμείο διάσωσης της Ευρώπης, προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων χρέους της Ευρωζώνης, αλλά και στη σταθεροποίηση του υπό πίεση γιεν.



Ο Taro Aso δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η νέα κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα για να πληρώσει για τα ομόλογα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το συνολικό μέγεθος που σχεδιάζει να αγοράσει η χώρα του.


Σημειώνεται ότι, η Ιαπωνία, η οποία υπολογίζει την Ευρώπη ως μια σημαντική εξαγωγική αγορά, είχε αγοράσει προηγουμένως δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα που εκδίδονταν από τον προκάτοχό του ESM, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Η σταθεροποίηση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη τελικώς θα συμβάλει στη σταθερότητα του γιεν, και, ως εκ τούτου, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την αγορά ομολόγων ESM χρησιμοποιώντας τα συναλλαγματικά μας διαθέσιμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Aso.


Πηγή http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=4021&timicat1=74343&timicat2=88577&timicat3=10156&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου