Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Μαζικές παραιτήσεις στελεχών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας λόγω εκβιασμού;

Συνέχεια στο ζήτημα των μαζικών παραιτήσεων στελεχών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δίνει ο βουλευτής Ικονίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Atilla Kart, με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας İsmet Yılmaz. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Kart, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΗΚ) υπέβαλε σε ανακρίσεις 80 στελέχη της 3ης Κύριας Βάσης Αεριωθούμενων στο Ικόνιο και 200 ακόμη που υπηρετούν σε άλλες Αεροπορικές Βάσεις με ερωτήματα που προέκυψαν από τον έλεγχο των λογαριασμών του Facebook και του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου. Οι ερωτήσεις αφορούσαν την προσωπική τους ζωή ενώ σε αρκετούς από αυτούς τους επιδείχθηκαν βιντεοσκοπημένες λήψεις από την καθημερινότητά τους και προσωπικές τους στιγμές. Όπως αποκαλύπτει ο Kart, από αυτά τα στελέχη ζητήθηκε εκβιαστικά να παραιτηθούν με καταληκτική ημερομηνία υποβολής σχετικής αναφοράς την 28η Φεβρουαρίου. Αρκετά στελέχη της ΤΗΚ για να προστατεύσουν την προσωπικότητα τους και τις οικογένειες τους αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν ήδη την υπηρεσία.



Επειδή τα παραπάνω φαντάζουν εξωπραγματικά για όσους έχουν άγνοια της τουρκικής πραγματικότητας, το παρακάτω περιστατικό είναι αρκετά ενδεικτικό:

Η Υποσμηναγός Nazlıgül Dastanoğlu και ο Υποσμηναγός S.S. (χειριστής;) αποτάχθηκαν από την ΤΗΚ εξαιτίας ανήθικης συμπεριφοράς και απειθαρχίας. Ορισμένες ερωτήσεις που της έκαναν κατά την ανάκριση από τη Διεύθυνση Αντικατασκοπείας της ΤΗΚ:


Γιατί παντρεύτηκες; Γιατί χώρισες; Γιατί έχεις την επιμέλεια του παιδιού; Γιατί ο Αρίφ σου στέλνει μηνύματα; Τι υπάρχει ανάμεσα σε σένα και τον Εβρέν;

Μετά από τα μαθήματα Εθνικής Ασφαλείας, γιατί συνομιλούσες με τους πολίτες εκπαιδευτές;

Αυτοί οι άνδρες γιατί σε έψαχναν;Τι έκανες μ’ αυτούς; Γιατί μακιγιάρεσαι;


H Υποσμηναγός Nazlıgül Dastanoğlu που υπηρετούσε στη 12η Κύρια Βάση Αερομεταφορών αυτοκτόνησε, μην αντέχοντας τον εξευτελισμό.

Οι αντίστοιχες ερωτήσεις προς τον S.S.:

Έχεις κάνει ομαδικό sex; εικονικό sex; Είσαι χρήστης ναρκωτικών ουσιών; Έχεις σεξουαλικές επαφές με τρανσέξουαλ;

Ο Υποσμηναγός S.S. υποβλήθηκε σε πολύωρη ανάκριση πριν αποταχθεί για ανήθικη συμπεριφορά…
Οι δύο τους αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν, ο S.S. τη τελευταία στιγμή έκανε πίσω. Αυτές οι συνθήκες επικρατούν στην ΤΗΚ και κάνουν τις Τουρκικές αερογραμμές να φαντάζουν το ιδανικό περιβάλλον εργασίας…
Πηγές: aviationlive, strategyreports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου