Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Επέστρεψαν καταθέσεις 2 δισ. ευρώ

Καταθέσεις 2 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες τον Φεβρουάριο, δήλωσε χθες ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας υποδέχεται τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας υποδέχεται τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο
Και όπως δήλωσε: H Ελλάδα τρέχει μαραθώνιο και έχει διανύσει το 70% της διαδρομής, για να συμπληρώσει με έμφαση πως «στον μαραθώνιο το τελευταίο κομμάτι είναι το πιο εξαντλητικό». Υπογράμμισε πως «υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα» και αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει συντελεστεί σε τρεις κρίσιμους τομείς και συγκεκριμένα στη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας και στο τραπεζικό τοπίο. Ειδικά για τις τράπεζες ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι επηρεάζονται από το γενικότερο κλίμα και βρίσκονται σε θετική πορεία, τονίζοντας ότι τον Φεβρουάριο επέστρεψαν περίπου 2 δισ. ευρώ καταθέσεις στα τραπεζικά γκισέ και ότι από τον Ιούνιο έχουν επιστρέψει 16 με 17 δισ. ευρώ.
Ακόμα υπογράμμισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση και οι συγχωνεύσεις «θα οδηγήσουν πολύ σύντομα σε ένα διαφορετικό τραπεζικό τοπίο, με τρεις μεγάλες τράπεζες και λίγες μικρότερες που θα εξυπηρετούν τραπεζικά τη χώρα και θα έχουν μια ισχυρή παρουσία στις γειτονικές χώρες με την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63791978

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου