Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Οι 20 πιο "καυτές" startups του Λονδίνου


Το Λονδίνο συγκεντρώνει - και δικαιολογημένα - το ενδιαφέρον πολλών startupers, καθώς δεν έχει τίποτα να "ζηλέψει" από τη Silicon Valley σεεπενδυτέςπόρους και ταλέντο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable.

Το άρθρο παρουσιάζει τις είκοσι πιο πετυχημένες λονδρέζικες startups:


- Yplan: Μέσω της εφαρμογής για φορητές συσκευές μπορεί κάποιος να προμηθευτεί εισιτήρια για διάφορες εκδηλώσεις και να ενημερωθεί για τα καλλιτεχνικά δρώμενα στο  Λονδίνο.

- Editd: Η εφαρμογή, που έκανε την εμφάνισή της το 2009, ενημερώνει τους χρήστες για ότι συμβαίνει στο χώρο της μόδας.

- Digital Shadows: Βοηθάει στην προστασία "ευαίσθητων" πληροφοριών των εταιρειών, παρακολουθώντας τις πληροφορίες που αναρτούν γι' αυτή προμηθευτές και υπάλληλοι.

- Makeshift: Στο διαδικτυακό "εργαστήριο" συναντώνται όσοι θέλουν να δημιουργήσουν νέα προϊόντα.

- State: Πρόκειται για πλαφόρμα διεθνούς συνεργαίας που αναμένεται να λανσαριστεί τους επόμενους μήνες.

- BoF: Θεωρείται ο Economist της μόδας. Ξεκίνησε το 2007 και πλέον είναι απαραίτητο εργαλείο ενημέρωσης για τους ανθρώπους της μόδας.

- Triptease: Ταξιδιώτες ανταλλάσουν πληροφορίες και ανεβάζουν φωτογραφίες από τα μέρη που έχουν επισκεφτεί.

- TransferWise: Επιτρέπει τα εμβάσματα στο εξωτερικό στις τρέχουσες ισοτιμίες, χωρίς να πληρώνει ο χρήστης "κρυμμένους" τραπεζικούς δασμούς.

- Hailo: Εφαρμογή για φορητές συσκευές που βρίσκει ταξί σε 11 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η έδρα της startup, το Λονδίνο.

- Milkster: Οι καταναλωτές μπορούν να μοιραστούν πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με προϊόντα που αγόρασαν.

- Babelverse: Με μικρή χρέωση που αποδίδεται κυρίως στους μεταφραστές, μπορείτε να μεταφράσετε οποιοδήποτε γραπτό κείμενο ή ηχητικό απόσπασμα σε αρκετές γλώσσες.

- Smarkets: Τα μέλη του ιστότοπου μπορού να στοιχηματίσουν άμεσα ο ένας με τον άλλον για θέματα που αφορούν τόσο τον αθλητισμό, όσο και την πολιτική.

- Go Cardless: Βοηθάει τους ανθρώπους να συναλλάσονται μέσω διαδικτύου με τη χρήση χρεωστικών καρτών.

- Makies: Μπορείτε να παραγγείλετε τις δικές σας 3-D κούκλες, επιλέγοντας τα χαρακτηριστικά που θα έχουν.

- Rise Art: Συνδέει τους πωλητές και τους αγοραστές έργων τέχνης, αφού πρώτα τους ζητήσει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για να καθορίσει ποιό είδος τέχνης τους ταιριάζει. Προσφέρεται επίσης η επιλογή ενοικίασης έργων τέχνης.

- SongKick: Η εφαρμογή ενημερώνει τους χρήστες για τις ημερομηνίες που εμφανίζεται το αγαπημένο τους συγκρότημα στην περιοχή τους, ενώ τους δίνει και τη δυνατότητα να δουν φωτογραφίες  από συναυλίες που έγιναν από το 1960 έως σήμερα.

- Sofar Sounds: Οργανώνει διαδικτυακές ιδιωτικές συναυλίες.

- Housebites: Σε συμφωνία με επιτυχημένους σεφ, δίνει τη δυνατότητα παραγγελίας για το σπίτι, πιο εκλεπτυσμένου μενού απ' ότι συνηθίζεται.

- Moves: Η εφαρμογή για Android και iPhone, επιτρέπει την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων - όπως το κάψιμο θερμίδων -, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να φοράει ειδικό εξοπλισμό.

- Shutl: Βοηθάει τα καταστήματα λιανικής πώλησης να οργανώσουν μία αποτελεσματική και γρήγορη υπηρεσία παράδοσης των εμπορευμάτων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου