Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΕΙΓΚ Δεν έχει ληφθεί απόφαση για εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών

Το Λονδίνο "δεν έχει λάβει την απόφαση" να εξοπλίσει τους σύρους αντάρτες, δήλωσε σήμερα στην Ντόχα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, λίγο πριν από την έναρξη εκεί μιας συνόδου της ομάδας των Φίλων της Συρίας που πρόκειται να συζητήσει αυτό το θέμα.

Δεν έχει ληφθεί απόφαση για εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών
"Στο ζήτημα αν θα πρέπει να παράσχουμε μια οποιαδήποτε θανατηφόρο βοήθεια στη συριακή αντιπολίτευση, η θέση παραμένει η ίδια: δεν έχουμε λάβει μια τέτοια απόφαση", δήλωσε ο Χέιγκ προς τους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός, η χώρα του οποίου έχει ταχθεί υπέρ της προμήθειας όπλων στους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, εξήγησε ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να συζητηθεί προηγουμένως στο κοινοβούλιο.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η βρετανική προσέγγιση στη συριακή σύγκρουση διαρθρώνεται κυρίως γύρω από μια "μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια" και πάνω στην ευκαιρία να ευνοηθεί μια πολιτική λύση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει "να προωθηθεί μια πολιτική λύση (...) Θέλουμε να δούμε τη (διεθνή ειρηνευτική) διάσκεψη να πετυχαίνει", πρόσθεσε ο υπουργός αναφερόμενος στη λεγόμενη διάσκεψη Γενεύη 2.
Η διάσκεψη Γενεύη 2, η οποία προτείνεται από την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, έχει στόχο να συνεδριάσουν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και του καθεστώτος μαζί με τη διεθνή κοινότητα για να επιτευχθεί μια ειρηνική διευθέτηση.
Στη σύνοδο της Ντόχα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι 11 χωρών, κυρίως οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ και της Ιταλίας Έμα Μπονίμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου