Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Συρία: Τραγικές συνέπειες του πολέμου για τις γυναίκες

Σκληρή είναι πάντα η πραγματικότητα του πολέμου και ειδικά όταν είναι εμφύλιος, αλλά για τις γυναίκες ακόμα σκληρότερη, όπως προκύπτει από στοιχεία για τη Συρία, που δημοσιοποίησε το Ευρωμεσογειακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν σαν ανθρώπινες ασπίδες, που βιάστηκαν ενώ ήταν υπό κράτηση, που απήχθησαν για να εκβιαστούν οι οικογένειές τους, ώστε να παραδοθούν οι άνδρες, είναι μερικές μόνο από τις πτυχές της γυναικείας κακοποίησης στον πόλεμο μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία.

"Ντεκόρ" ενός ψυχολογικού πολέμου, "στοιχείο" πίεσης της αντίπαλης πλευράς, οι γυναίκες στη Συρία με τα όσα έχουν υποστεί, οδήγησαν το Ευρωμεσογειακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να ισημαίνει ότι ο πόλεμος στη Συρία "αποτελεί πρόσφορο πεδίο για τη διάπραξη βιαιοτήτων εναντίον των γυναικών, περιλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας".
Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του Συριακού Δικτύου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας εναντίον των Γυναικών.
Νewsroom enet, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ - Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου