Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

“Κέντρα αλληλεγγύης” από τον Τζόρτζ Σόρος


Soros-George01-21january2014
Σύμφωνα με δημοσίευμα της GUARDIAN, ο γνωστός κερδοσκόπος George Soros προτίθεται να ανοίξει κέντρα υγείας και νομικής βοήθειας στην Ελλάδα, για να συνδράμει τις υπηρεσίες πρόνοιας που δεν επαρκούν εξαιτίας της κρίσης («George Soros Funds ‘Solidarity Centres’ to Help Greeks Hit by Economic Crisis»).
Στην ανταπόκριση της Helena Smith αναφέρεται ότι το πρώτο τέτοιο ‘κέντρο αλληλεγγύης’ που άνοιξε στη Θεσσαλονίκη κατακλύστηκε από αιτήματα. Σύμφωνα με την Αλίκη Μουρίκη, κοινωνιολόγο στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, «η Ελλάδα, έχει καταστεί αποτυχημένο κράτος σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι σε θέση να παράσχει βασικές υποδομές για τους πολίτες της εξαιτίας των περικοπών στον προϋπολογισμό. Ελλείψει κοινωνικής πρόνοιας και με περίπου ενάμιση εκατομμύριο ανέργους επισήμως, όλο και περισσότεροι αναζητούν υποκατάστατα αλλού. Περίπου 3 εκ. Έλληνες δεν έχουν καμία πρόσβαση οποιουδήποτε είδους στη δημόσια υγεία».
Ο Soros διέθεσε $1 εκ. για πετρέλαιο θέρμανσης το περασμένο έτος, μετά από έκκληση δημάρχων, προκειμένου να θερμανθούν σχολεία, ορφανοτροφεία, νηπιαγωγεία και κέντρα ηλικιωμένων (190 ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα), ενώ φιλοδοξεί να ιδρύσει ‘κέντρα αλληλεγγύης’ πανελλαδικά.
Εντυπωσιακή είναι σύμφωνα με την κα Μουρίκη, η ‘έλλειψη φιλανθρωπίας, κατά την χειρότερη ύφεσης στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, που επέδειξαν οι οικονομικές ελίτ της χώρας’. Πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο Soros, εκτιμούν ότι η ανάκαμψη θα επέλθει μόνο με την παραγραφή του χρέους, προοπτική στην οποία η Γερμανία αντιτίθεται σθεναρά. ‘Όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της’ λέει ο Soros. ‘Αν ο επίσημος τομέας παρέβλεπε την αποπληρωμή, τα ιδιωτικά κεφάλαια θα επέστρεφαν στην Ελλάδα και η χώρα θα ανέκαμπτε γρήγορα’.


Read more: http://mignatiou.com/?p=19764#ixzz2r951JQfR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου