Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Eurostat: Ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωζώνης η Ελλάδα

Το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη παρουσίασε η Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2014,  φτάνοντας στο 0,7% του ΑΕΠ της, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Eurostat την Παρασκευή.
Μετά από την χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία  έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει δυναμική ανάκαμψη, με το ποσοστό ανάπτυξης να ανέρχεται από πέρυσι στο 1,4%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές της προβλέψεις είχε υπολογίσει την ανάπτυξη στο 0,6% για το 2014, ένα νούμερο που μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρηθεί  προς τα επάνω, καθώς τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Παράλληλα, για τα επόμενα χρόνια η Κομισιόν προβλέπει ανάπτυξη στην Ελλάδα στο 2,9% το 2015 και 3,7% για το 2016.
Όσον αφορά τις «δυνατές» χώρες της Ευρωζώνης,  όπως η  Γαλλία και η Γερμανία, η ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο του 2014 είναι καλύτερες των εκτιμήσεων, με την πρώτη να σημειώνει ανάπτυξη στο 0,3% του ΑΕΠ της και την δεύτερη στο 0,1%.
ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr/791985/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/eurostat-taxytera-anaptyssomenh-oikonomia-ths-eyrwzwnhs-h-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου