Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Αμφίρροπη αναμέτρηση, στο... κόκκινο ο Κάμερον

Τη στιγμή που οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι παίζουν... κρυφτούλι με τους δημοσκόπους και δίνουν την πρωτιά εναλλάξ σε Εργατικούς και Συντηρητικούς, ο Ντέιβιντ Κάμερον πατάει «γκάζι» εν όψει των εκλογών της 7ης Μαΐου.

Ενα δεκαήμερο προτού ανοίξουν οι κάλπες της 7ης Μαΐου στη Βρετανία ο Ντ. Κάμερον επιχείρησε να ανεβάσει τους τόνους και επιτέθηκε στους Εργατικούς λέγοντας ότι θα παραδώσουν τα ηνία της χώρας στους Σκ
Ενα δεκαήμερο προτού ανοίξουν οι κάλπες της 7ης Μαΐου στη Βρετανία ο Ντ. Κάμερον επιχείρησε να ανεβάσει τους τόνους και επιτέθηκε στους Εργατικούς λέγοντας ότι θα παραδώσουν τα ηνία της χώρας στους Σκοτσέζους εθνικιστές
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι διεξάγει την πιο «βαρετή» προεκλογική εκστρατεία των τελευταίων αναμετρήσεων, αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους και να εμφανιστεί ζωηρός, χαρούμενος και δυναμικός. «Είμαι πάρα πολύ παθιασμένος με την εκστρατεία αυτή», δήλωσε σε ψηφοφόρους των Συντηρητικών, «απλώς δεν δείχνουμε όλοι το πάθος μας με τον ίδιο τρόπο», απολογήθηκε.

Επιπλέον, ο Κάμερον χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισε «τρομακτική και όχι συναρπαστική χώρα», την οποία θα έπρεπε να επισκεφθεί όποιος θέλει να ζήσει πολιτικές συγκινήσεις.
Για να... επανορθώσει για την υποτονικότητά του, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον των Εργατικών, κατηγορώντας τους ότι θα καταστρέψουν όσα κατάφερε η δική του κυβέρνηση, ανοίγοντας τον δρόμο στο Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας να πάρει επί της ουσίας τα ηνία.
Η ηγέτιδα του SNP, Νίκολα Στέρτζιον, έχει προτείνει στον Εντ Μίλιμπαντ μετεκλογική συνεργασία, την οποία προς το παρόν ο αρχηγός των Εργατικών αρνείται.
Στο πίσω μέρος του μυαλού του Κάμερον βρίσκεται πάντοτε επίσης το Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κρατήσει έξω από την ατζέντα των ημερών τα δύο θέματα στα οποία «διαπρέπει» ο Φάρατζ, δηλαδή τη μετανάστευση και τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ακόμη, ο πρωθυπουργός κάλεσε τα... απολωλότα πρόβατα να «επιστρέψουν στο σπίτι τους», δηλαδή τους Τόρις και να γυρίσουν την πλάτη στις εθνικιστικές σειρήνες του Ukip.
Πάντως, όσο κι αν ο Κάμερον προσπαθεί να ζωντανέψει την προεκλογική του καμπάνια και να αντλήσει ψήφους για να γείρει η πλάστιγγα προς το μέρος του, η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης παραμένει αμφίρροπη και σε αυτό συμβάλλουν οι «γκάφες» και οι λάθος επιλογές του πρωθυπουργού.
Είναι γεγονός ότι στο πλευρό του έχει πλέον τον δημοφιλέστατο δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος -τυχαία;- αποκάλυψε την πρόθεσή του να διεκδικήσει στο μέλλον την αρχηγία των Τόρις. Μέσα στις προηγούμενες ημέρες, λοιπόν, ο Κάμερον είδε πολλούς από τους χρηματοδότες του να τον εγκαταλείπουν και να στρέφονται στον Τζόνσον.
Για να μετριαστούν οι εντυπώσεις, οι Συντηρητικοί δημοσιοποίησαν επιστολή 5.000 ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, οι οποίοι εκφράζουν τη στήριξή τους στο κυβερνών κόμμα. «Ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν αυτό που άρχισαν», αναφέρει η επιστολή.
Για κακή τους τύχη, όμως, ορισμένοι παρατηρητικοί χρήστες του Διαδικτύου πρόσεξαν ότι ο συντάκτης της επιστολής δεν ήταν άλλος από τους... Τόρις, οι οποίοι επί ημέρες την είχαν αναρτήσει, ζητώντας από επιχειρηματίες να την υπογράψουν.
ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64178291

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου