Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αίρονται οι κυρώσεις της Ε.Ε. προς την Ουγγαρία


Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα άρουν την Παρασκευή τις οικονομικές κυρώσεις επί της Ουγγαρίας, δήλωσαν δύο διπλωμάτες της ΕΕ, και θα αποκαταστήσουν την πρόσβαση της Βουδαπέστης σε παγωμένα κεφάλαια μισού δισεκ. ευρώ ανταμείβοντας τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν για τον τρόπο που αντιμετώπισε δημοσιονομικά προβλήματα.

Το Μάρτιο οι υπουργοί Οικονομικών είχαν μπλοκάρει κεφάλαια της ΕΕ ύψους 495 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να διατεθούν από το 2013 για να στείλουν ένα μήνυμα στη Βουδαπέστη ότι τα μονίμως υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα είναι απαράδεκτα για την ΕΕ.


Όμως σε μια ένδειξη βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των Βρυξελλών και της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Ορμπάν κατά τους τελευταίους μήνες, η Επιτροπή ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ουγγαρία έχει σημειώσει πραγματική πρόοδο όσον αφορά τη μείωση των ελλειμμάτων.

Οι υπουργοί της ΕΕ είναι τώρα έτοιμοι να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση την Παρασκευή κατά τη μηνιαία σύνοδό τους στο Λουξεμβούργο, δήλωσαν σήμερα δύο διπλωμάτες της ΕΕ.

«Ο αποκλεισμός των κεφαλαίων αυτών θα αρθεί», δήλωσε ένας ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ. «Δεν υπάρχει αντίσταση σ' αυτό, όχι όταν η Επιτροπή δίνει στην Ουγγαρία θετικό πιστοποιητικό υγείας».
Ένας άλλος διπλωμάτης που ενημερώθηκε για τις θέσεις των κρατών μελών συμφώνησε. «Είναι εγγυημένο», υπογράμμισε.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου