Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο Chavez κατηγορεί την Clinton ότι « απειλεί τη Ρωσία »


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επέκρινε την Υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ Hillary Clinton, για την οποία ισχυρίστηκε, ότι « εκτόξευσε απειλές » κατά της Ρωσίας και της Κίνας, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη Φίλοι της Συρίας, ανέφερε το Univisión την Τρίτη.


« Είδαμε ( ότι η Υπουργός εκτόξευσε ) εμφανείς απειλές προς την Ρωσία και Κίνα. ( Εκείνη ανέφερε ότι ) θα πληρώσουν υψηλό τίμημα εάν δεν κάνουν ότι οι άλλες χώρες επιθυμούν. Καταλαβαίνετε; Προφανώς, αυτή είναι η ειλικρινής τρέλα εκείνων που θεωρούν τους εαυτούς τους άρχοντες του κόσμου », δήλωσε ο Chavez τη Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου στο Caracas.


Ο Chavez προέτρεψε την Clinton να ενσκήψει στα προβλήματα του λαού των ΗΠΑ. « Υπάρχουν αρκετά προβλήματα στις ΗΠΑ, αλλά οι ( Αρχές της χώρας ) θέλουν να κάνουν στη ( Συρία ) ότι έκαναν και στη Λιβύη ».

Οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν χιλιάδες στη Λιβύη για να σκοτώσουν τον Καντάφι, συνέχισε ο Chavez. « Και τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο στη Συρία και απειλούν το Ιράν », είπε προσθέτοντας ότι ο Κουβανός ηγέτης Fidel Castro τον έχει ήδη προειδοποιήσει ότι « υπάρχει σοβαρή απειλή για πυρηνικό πόλεμο ».

Η Clinton επέπληξε τις Ρωσία και Κίνα την Παρασκευή για την παρεμπόδιση των προσπαθειών της ανατροπής του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad, ο οποίος έχει χάσει το γενικό κλειδί για την αποστασία. Ακόμη, είπε ότι Ρωσία και Κίνα πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει ένα τίμημα που πρέπει να καταβληθεί για το ότι « μπλόκαραν » την ειρηνευτική διαδικασία για τη Συρία.

« Σας ζητώ να φτάσετε στη Ρωσία και τη Κίνα, και όχι μόνο να ζητήσετε, αλλά να απαιτήσετε να βγούν από το περιθώριο », είπε. « Δεν νομίζω πως Ρωσία και Κίνα πιστεύουν ότι πληρώνουν οποιοδήποτε τίμημα, αντιθέτως, για να υποστηρίζουν το καθεστώς Assad ».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παναγιώτης Ι. Ψύλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου