Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟ ΡΥΘΜΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Fed)

Η αμερικανική οικονομία επεκτείνονταν με « ήπιο έως μέτριο ρυθμό » τον Ιούνιο και τις αρχές του Ιουλίου, ωστόσο η κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης βελτιώθηκε μόνο « κατά ελάχιστο » στην αμερικανική επικράτεια, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα για την επίδοση της  εθνικής οικονομίας, η κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν ελαφρώς στις περισσότερες περιοχές και η μεταποιητική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται σιγά-σιγά εξίσου.

Ο τομέας της αγοράς ακινήτων άρχισε να αποκτά δυναμική τους τελευταίους μήνες, και η συνολική ζήτηση δανείων αυξήθηκε με συγκρατημένο ρυθμό στις περισσότερες επαρχίες, σύμφωνα με την έκθεση της Fed.

Η έρευνα, γνωστή ως Beige Book, βασίζεται σε οικονομικές πληροφορίες που παρέχονται από 12 περιφερειακές τράπεζες της Fed, και εκδίδεται οκτώ φορές κάθε χρόνο για την παροχή μιας συνοπτικής εικόνας της τοπικής οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Fed Ben Bernanke ανέφερε την Τετάρτη την ανανεωμένη εντατικοποίηση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και τη δημοσιονομική αβεβαιότητα των ΗΠΑ, ως δύο βασικές πηγές κινδύνων για την βραχυπρόθεσμη οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παναγιώτης Ι. Ψύλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου