Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Reuters: Η Ισπανία είχε όντως συζητήσει για «πλήρες μνημόνιο» ύψους 300 δισ. ευρώ

Reuters: Η Ισπανία είχε όντως συζητήσει για «πλήρες μνημόνιο» ύψους 300 δισ. ευρώ
 
Στην αποκάλυψη ότι η Ισπανία είχε όντως συζητήσει με την Γερμανία την προοπτική ενός πλήρους μνημονίου ύψους 300 δισ. ευρώ, προέβη ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.
Το θέμα φέρεται να συζήτησαν την περασμένη Τρίτη κατά την συνάντησή τους στο Βερολίνο, ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος και ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την ώρα που το κόστος δανεισμού της Ισπανίας έφθανε σε επίπεδα ρεκόρ.
Αν το πλήρες πακέτο διάσωσης κρινόταν απαραίτητο, θα ερχόταν να συμπληρώσει τα 100 δισ. ευρώ που ήδη έχουν εγκριθεί για την διάσωση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας, κάτι όμως που θα άδειαζε επικίνδυνα το ταμείο της Ευρωζώνης.
Ο Σόιμπλε φέρεται να είπε στον Ντε Γκίντος ότι ήταν απρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός πλήρους πακέτου διάσωσης πριν τεθεί σε λειτουργία ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης ESM.
«Ο Ντε Γκίντος μιλούσε για πλήρες πρόγραμμα (διάσωσης) 300 δισ. ευρώ, αλλά η Γερμανία δεν ένιωθε άνετα με την ιδέα μιας διάσωσης στην παρούσα φάση» δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63690579

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου