Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Καταδίκη της Συρίας από το Σ.Α του ΟΗΕ για την επίθεση στο τουρκικό έδαφος


Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κατέληξε την Πέμπτη σε συμφωνία για δήλωση καταδίκης της Συρίας, για την επίθεση με όλμους κατά τουρκικής πόλης όπου σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι.


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζοντας έντονα την επίθεση αναφέρει ότι πρόκειται παραβίαση του διεθνούς δικαίου και απαιτεί να σταματήσει άμεσα και να μην επαναληφθεί.


«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογράμμισαν ότι αυτό το περιστατικό τόνισε τη σοβαρή επίπτωση που έχει για την ασφάλεια των γειτονικών χωρών, αλλά και για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, η κρίση στη Συρία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας κάλεσε επίσης την κυβέρνηση της Συρίας να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών της χωρών.

Διπλωμάτες που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις είπαν ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε ήταν ένας συμβιβασμός μεταξύ ενός σχεδίου που υποστηρίζεται από δυτικές δυνάμεις και ενός διαφοροποιημένου που προτάθηκε από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου