Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Περί διάταξης της Τουρκικής 1ης Στρατιάς

Η κλιμακωτή σε βάθος διάταξη μάχης της Τουρκικής 1ης Στρατιάς, του σχηματισμού που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του Έβρου.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η ανωτέρω διάταξη επιτρέπει στους Τούρκους επιτελείς να στρέψουν τον κύριο όγκο των δυνάμεων τους εύκολα, σε αντίθεση με την γραμμική διάταξη των Ελληνικών ταξιαρχιών. Σχετικό απόσπασμα από τα σχόλια στην ανάρτηση  Περι κατάργησης 1ης Στρατιάς/ΧΧ ΤΘΜ :

"Για ποιο λόγο διαχρονικά κάνουμε τα ίδια λάθη; Για ποιο λόγο παρατασσόμαστε γραμμικά για επιθεώρηση από τον εχθρό; Για ποιο λόγο αγκιστρώνουμε τις δυνάμεις μας και μάλιστα τις ισχυρές και ταχυκίνητες; Για ποιο λόγο, διαχρονικά ο εχθρός κλιμακώνεται σε βάθος; Διαβάστε τη διάταξή του στην Αν Θράκη. Είναι κλιμακωμένος σε βάθος από τον Έβρο μέχρι τη Κωνσταντινούπολη. Η πλησιέστερη προς τον Έβρο Ταξιαρχία, είναι η 54 στην Αδριανούπολη. Η αμέσως επόμενη, η 4η βρίσκεται στη Κεσσάνη 20 χλμ ανατολικά του Έβρου. Που θα στρέψει τη μάζα επίθεσης; ΑΓΝΩΣΤΟ.


Σχετικά, στέλνω στο εν κρυπτώ μια εικόνα που σχεδίασα με τη διάταξη της 1ης Τουρκικής Στρατιάς, προκειμένου αν θελήσει να την αναρτήσει, να διαπιστώσετε πως ένας στρατός κλιμακώνεται σε βάθος, αποκρύπτοντας έτσι τις προθέσεις του, διατηρώντας έτσι τη δυνατότητα να μεταφέρει τον όγκο του όπου αποφασίσει.  Οι αρχές του πολέμου, παραμένουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ.",μας υπενθυμίζει οΑρματιστής.

Η ανάγκη δημιουργίας συνταγμάτων προκάλυψης που θα επιτρέψουν την απαγκίστρωση σχηματισμών όπως οι Ελληνικές Μ/Κ ΤΞ από καθήκοντα στατικής άμυνας προσκρούει στην γνωστή λειψανδρία που οφείλεται κυρίως στην θητεία-ανέκδοτο διάρκειας 9μηνών. Ο ανωτέρω προβληματισμός προφανώς δεν αγγίζει τις περισσότερες φοιτητικές νεολαίες, οι οποίες αναλίσκονται σε πιο σύνθετες αναζητήσεις του τύπου Johny ή Chivas ή στο απείρως σοβαρότερo Ψαρού ή Super Paradise.

Έτσι μοιραία «σχεδόν κάθε Ηγεσία αλλάζει σχήματα για να απαντήσει με οργάνωση στο αριθμητικό πρόβλημα: πόσες μονάδες και πόση επάνδρωση για την συγκεκριμένη απειλή;», όπως παρατηρεί ο φίλτατος Kλεάνθης.

ΠΗΓΗ: http://www.enkripto.com/2012/11/1_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου