Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ιρανικά Su-25 αναχαίτισαν Predator των ΗΠΑ

Δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-25 του Ιράν αναχαίτισαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) τύπου Predator της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας ενώ βρισκόταν στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τον Περσικό Κόλπο.


Tα ιρανικά Su-25 άνοιξαν πυρ κατά αμερικανικού UAV.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, George Little, τα δύο ιρανικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ αλλά δεν κατάφεραν να πλήξουν το αμερικανικό UAV που εκτελούσε “σύνηθη” αποστολή παρακολούθησης ανατολικά του Κουβέιτ. Το περιστατικό συνέβη την 1η Νοεμβρίου ωστόσο ήρθε στη δημοσιότητα μόλις χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


Αναλυτές των αμερικανικών πληροφοριών δεν έχουν καταλήξει εαν οι Ιρανοί χειριστές απέτυχαν να πλήξουν το UAV τύπου Predator λόγω ελλιπούς εκπαίδευσης ή εσκεμμένα απέφυγαν να καταρρίψουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Οι ΗΠΑ προέβησαν σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας χωρίς απάντηση από την ιρανική πλευρά μέχρι στιγμής. Πάντως όπως δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος «αυτό δεν έχει και πολύ σημασία. Σημασία έχει ότι άνοιξαν πυρ».

ΠΗΓΗ: http://strategyreports.wordpress.com/2012/11/09/%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-su-25-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-predator-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου