Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κανόνες εποπτείας για υπουργεία, ΔΕΚΟ και δήμους

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνει όλους τους κανόνες εποπτείας

Στην έκδοση μίας πράξης νομοθετικού περιεχομένου και στην υπογραφή επτά αποφάσεων με εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα ενόψει του αυριανού Eurogroup προχώρησε η κυβέρνηση.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνει όλους τους κανόνες εποπτείας για τα υπουργεία, τις ΔΕΚΟ και τους δήμους που αποκλίνουν από τους στόχους τους.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει την τοποθέτηση επιτρόπου από το υπουργείο Οικονομικών στα υπουργεία που επί δύο τρίμηνα δεν πετυχαίνουν τους οικονομικούς τους στόχους, την περικοπή μισθού ή ακόμα και την απόλυση διοικητών ΔΕΚΟ που αποκλίνουν από το στόχο τους, τη λήψη μέτρων αν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και την αυστηρή παρακολούθηση ανά μήνα των προϋπολογισμών των υπουργείων των ΔΕΚΟ, των δήμων και των φορέων.

Σύμφωνα 
με την ίδια διάταξη, αν ένας δήμος δεν καταφέρει να συμμαζέψει τις δαπάνες τους θα πρέπει να αυξήσει τα έσοδά του από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές ενώ θα πρέπει να προχωρήσει στην αύξηση του ανώτατου συντελεστή τέλους ακίνητης περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην περιφέρειά του. 


Την ίδια ώρα, οι υπουργικές αποφάσεις που υπεγράφησαν προβλέπουν νέες απελευθερώσεις στις οδικές μεταφορές, στην αδειοδότηση των βυτιοφόρων, στο επάγγελμα του ξεναγού, στην αδειοδότηση των ΙΕΚ, των τουριστικών γραφείων, τη θέσπιση νέου κανονισμού λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ καθώς και την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού Gps σε μεταφορικά μέσα πετρελαιοειδών.

ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr/mobile/article?aid=217490

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου