Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο Assad σκοπεύει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βενεζουέλα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ha'aretz, ο Σύριος ηγέτης Bashar al-Assad, φέρεται να αναζητά πολιτικό άσυλο στη Νότιο Αμερική. Την ίδια στιγμή, ο Σύριος πρέσβης στη Βενεζούέλα διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.



Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, ο Σύριος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Faisal al-Miqdad, πραγματοποίησε συναντήσεις την προηγούμενη εβδομάδα με τοπικούς ηγέτες στην Κούβα, την Βενεζουέλα και τον Ισημερινό και μετέφερε απόρρητα προσωπικά γράμματα από τον ίδιο τον Assad.

Ο Υπουργός φέρεται να έχει προωθήσει επιστολές στον ηγέτη της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, αν και ένας εκ των εκπροσώπων της κυβέρνησης της Βενεζουέλας δήλωσε στην εφημερίδα πως η επιστολή αφορούσε αποκλειστικά την «προσωπική σχέση των δύο προέδρων». Να σημειωθεί ότι ο Chavez έχει υποστηρίξει ανοιχτά το συριακό καθεστώς από τις αρχές του εμφυλίου.

Αν και ο Σύριος πρέσβης στη Βενεζουέλα, Ghassan Abbas, επιβεβαίωσε τις συναντήσεις, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι αυτές είχαν σχέση με μία ενδεχόμενη «απόδραση» του Assad.

«Δεν αξίζει καν να απαντήσω σε αυτούς τους ισχυρισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο Abbas. «Μπορείτε να ρωτήσετε τους ομολόγους μας από τη Βενεζουέλα. Σε πολλές συνεντεύξεις ο Assad δήλωσε πως γεννήθηκε στη Συρία και πως θα πεθάνει στη Συρία. Αυτή τη στιγμή δεν φοβάται. Βρίσκεται σε ισχυρή θέση. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα κάτι τέτοιο να είναι αλήθεια».

Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Πηγή http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=2961&timicat1=74343&timicat2=70894&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου