Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ Ρωσία: «Επικίνδυνη» η στάση της Δύσης απέναντι στην τρομοκρατία

Την "επικίνδυνη" λογική των δυτικών χωρών η οποία στο εξής διαχωρίζει, όπως είπε, τους τρομοκράτες στη Συρία σε "κακούς" και σε "αποδεκτούς", κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Ρωσία: «Επικίνδυνη» η στάση της Δύσης απέναντι στην τρομοκρατία
"Οι δυτικοί συνάδελφοί μας άρχισαν να κάνουν το διαχωρισμό ανάμεσα στους κακούς τρομοκράτες και στους αποδεκτούς. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο", δήλωσε αργά χθες ο Λαβρόφ, τον οποίο επικαλείται το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επανέλαβε τη θέση της Μόσχας, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μόνος ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει για την τύχη του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

"Δεν ασχολούμαστε με την αλλαγή των καθεστώτων", υπογράμμισε ο Λαβρόφ.
Οι χώρες της Δύσης που επιθυμούν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ πρότειναν στη Μόσχα να του ζητήσει να εγκαταλείψει την εξουσία με αντάλλαγμα τη χορήγηση ασύλου και εγγυήσεων ασφαλείας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών.
"Η απάντησή μου είναι πολύ απλή: αυτοί που διατυπώνουν τη συγκεκριμένη πρόταση να απευθυνθούν απευθείας στον Μπασάρ αλ-Ασαντ και να μην χρησιμοποιούν τη Ρωσία ως παράγοντα", επισήμανε.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα την Παρασκευή ότι η Μόσχα, η οποία παραμένει ένας από τους τελευταίους υποστηρικτές του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, δεν επιθυμεί να επικρατήσει χάος στη Συρία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η χώρα του "δεν είναι συνήγορος των συριακών αρχών".
"Το σημαντικότερο για εμάς είναι η τάξη στη Συρία", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνόδου κορυφής ΕΕ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες, καλώντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση να "καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63757223

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου