Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ SOS για κοινωνική έκρηξη από 3 δημάρχους

Κοινωνική έκρηξη θα προκαλέσουν οι περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποιούν οι δήμαρχοι του Νιούκαστλ, του Λίβερπουλ και του Σέφιλντ με επιστολή τους στη βρετανική εφημερίδα Observer καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να μην επιβάλει μέτρα που θα μεγαλώσουν κι άλλο το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου στη Μεγάλη Βρετανία.
Οι δήμαρχοι προειδοποιούν τον Ντ. Κάμερον ότι η πολιτική των περικοπών μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου
Οι δήμαρχοι προειδοποιούν τον Ντ. Κάμερον ότι η πολιτική των περικοπών μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου
Η επιστολή αυτή, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, συντάχθηκε μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που καταδεικνύουν ότι η πολιτική για την κατασκευή νέων κατοικιών (New Homes Bonus) που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της για να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, «ρουφάει» χρήματα από τις τοπικές αρχές των βόρειων πόλεων την ώρα που τα μοιράζει απλόχερα σε πόλεις του νότου.
Η επιστολή

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι δήμαρχοι: «Η αδικία των περικοπών της κυβέρνησης αυξάνει τον κίνδυνο να δημιουργήσει έναν βαθιά διχασμένο λαό. Τους καλούμε να σταματήσουν αυτό που κάνουν και να ακούσουν τις προειδοποιήσεις μας πριν οι δυνάμεις της κοινωνικής αναταραχής ξεκινήσουν να σιγοκαίνε».
Εκτός από τις περικοπές στους προϋπολογισμούς όλων των δήμων, που θα φτάσουν μέχρι και το 30%, η κυβέρνηση Κάμερον με την πολιτική για την κατασκευή νέων κατοικιών, σύμφωνα με τους δημάρχους αφαιμάσσει τον Βορρά προς όφελος του Λονδίνου και των πόλεων του Νότου.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63759653

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου