Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Στο απυρόβλητο η κυβέρνηση των Η.Π.Α. για τις επιχειρήσεις των μη-επανδρωμένων αεροσκαφών

Απερρίφθη από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, η πρόταση των New York Times  για αποκάλυψη περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τις επιχειρήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.





Σημειώνεται ότι, οι επιχειρήσεις και η εξόντωση προσώπων, λαμβάνουν χώρα, δίχως την επίσημη απαγγελία κατηγοριών ή τη διεξαγωγή δίκης.


H Colleen McMahon, ομοσπονδιακός δικαστής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μανχάταν, απέρριψε το αίτημα των ΝΥΤ, προβάλλοντας, ως ιδιαίτερα ισχυρό επιχείρημα, τα θέματα εθνικής ασφάλειας που μπορεί να διακυβευτούν από τυχόν αποκαλύψεις λεπτομερειών.



Στην δήλωσή της, η McMahon υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να «παρακάμψει» τους νόμους που επιτρέπουν στην εκτελεστική εξουσία να διατηρεί το «απόρρητο» των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Ωστόσο, ήδη έχουν προκληθεί μεγάλες αντιδράσεις από την εν λόγω εξέλιξη, με  τον Jameel Jaffer από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (American Civil Liberties Union) να δηλώνει πως «το κοινό έχει δικαίωμα να μάθει περισσότερα σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να σκοτώνει σύννομα ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο πεδίο κάποιας μάχης και δεν έχουν ποτέ κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα».


Πηγή http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=3809&timicat1=74343&timicat2=90650&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου