Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Γερμανικό «όχι» στις γαλλικές εκκλήσεις για συναλλαγματική πολιτική


Γερμανικό «όχι» στις εκκλήσεις του Παρισιού για την προώθηση συναλλαγματικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, o Γιεργκ Άσμουσεν, απέρριψε τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Φρανσουά Ολάντ για το θέμα, εμμένοντας στην άποψή του πως «η διαμόρφωση των ισοτιμιών πρέπει να βασίζεται στην αγορά».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε πως η αξία του ευρώ δεν πρέπει να εξαρτάται από τη διάθεση των αγορών.

Ο «πυρήνας» των προβλημάτων της Γαλλίας δεν εντοπίζεται στην ισοτιμία, διαμήνυσε ο κεντρικός τραπεζίτης, προτρέποντας τους Γάλλους να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Ο Άσμουσεν δήλωσε επίσης ότι το πρόγραμμα διάσωσης για την Κύπρο θα είναι λογικά έτοιμο έως τα τέλη Μαρτίου. «Χωρίς βοήθεια, η χώρα θα "κυλήσει προς τη στάση πληρωμών» προειδοποίησε. Ερωτηθείς δε αν υπάρχει ενδεχόμενο απομείωσης στο κυπριακό χρέος, ο γερμανός άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό τονίζοντας ότι «πως κανείς πρέπει να εξετάζει όλα τα μέτρα και να ζυγίζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα».

πηγή http://euractiv.gr/oikonomia/germaniko-oxi-stis-gallikes-ekkliseis-gia-synallagmatiki-politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου