Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Επικοινωνία Στουρνάρα-Βίζερ και διάψευση για περί απολύσεων στο Δημόσιο


Επικοινωνία με τον Τόμας Βίζερ, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις του Eurogroup (Euro Working Group) είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ.
Στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο ανδρών, ο κ. Βίζερ φέρεται να διαβεβαίωσε τον έλληνα υπουργό πως ο ίδιος δεν έχει θέσει θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βίζερ είναι ο «ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης», ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «υπερτροφικό» τον ελληνικό δημόσιο τομέα, αναφέροντας ότι το Μνημόνιο προβλέπει την κατάρτιση οργανογραμμάτων ανά υπουργείο εντός του πρώτου τριμήνου του 2013, δηλαδή τη δημιουργία στόχων για αποχωρήσεις από το δημόσιο τομέα.

Το «μέτωπο» των απολύσεων επανήλθε στο προσκήνιο ενόσω ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, αποσαφήνισε ότι τα μέτρα λιτότητας προς την Ελλάδα μπορούν να περιορισθούν μόνον εάν υπάρξει ουσιαστική αύξηση των φορολογικών εσόδων στη χώρα μας.

Τα σχόλια του κ. Μάρεϊ ήλθαν στον απόηχο μίας απόρρητης και ιδιαίτερα επικριτικής έκθεσης που συνέταξαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ελληνικό φοροελεγκτικό μηχανισμό, κάνοντας λόγο για υποστελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών, γερασμένο προσωπικό και έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.


πηγή http://euractiv.gr/oikonomia/epikoinonia-stoyrnara-bizer-kai-diapseysi-gia-peri-apolyseon-sto-dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου