Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Η μεγαλύτερη αστική παρέμβαση στο κέντρο (video)

Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση στην Αθήνα εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Παρόμοια αστική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης μπορούμε να θυμηθούμε μόνο με την πεζοδρόμηση της Ερμού πριν 2 δεκαετίες ενώ πριν μία δεκαετία είχαμε την πεζοδρόμηση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έργο όμως που δεν ανήκει στο "κέντρο" της πόλης.



Η ανάπλαση που θα γίνει στον συγκεκριμένο δρόμο θα δώσει νέα πνοή στο κατακερματισμένο κέντρο που ταλαιπωρείται από την πρωτοφανή κρίση που πλήττει την χώρα μας.

Εξίσου σημαντική είναι και η επέκταση του Τραμ από το Σύνταγμα που θα διασχίζει την Πανεπιστημίου και θα τερματίζει στην Λ.Πατησίων στο ύψος της Λ.Αλεξάνδρας στην Πλατεία Αιγύπτου.

Είναι το πρώτο βήμα για το Τραμ προς τα βόρεια της πόλης καθώς θα περάσει την "νοητή" γραμμή βορρά-νότου της πόλης. Επόμενος σταθμός του Τραμ θα είναι μελλοντικά τα Άνω Πατήσια.

Το ypodomes.com για να γιορτάσει αυτή την μεγάλη ανάπλαση συγκέντρωσε το πρώτο φωτογραφικό υλικό από το σχεδιασμό της μεγάλης αυτής αστικής παρέμβασης και σας την παρουσιάζει μέσα από το κανάλι του YouTube.



Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου