Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κατακόρυφη αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στο εξωτερικό

Οι κινεζικές επενδύσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 147,3% σε ένα χρόνο στη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών της φετινής χρονιάς, φθάνοντας στα 18,39 δισεκ. δολάρια, δηλαδή περισσότερα από τα 17,48 δισεκ. δολάρια στα οποία ανέρχονται οι ξένες επενδύσεις στην Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.
Το Φεβρουάριο, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 6,32% και κατέγραψαν την πρώτη μηνιαία αύξησή τους, έπειτα από οκτώ διαδοχικούς μήνες που σημείωναν πτώση.
Οι επενδύσεις που προέρχονται από χώρες της ΕΕ γνώρισαν μια «αρκετά ταχεία» άνοδο καταγράφοντας αύξηση κατά 34% στη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών της χρονιάς και φτάνοντας στο 1,2 δισεκ. δολάρια, αναφέρει επίσης το κινεζικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις της Κίνας στους μη χρηματοπιστωτικούς τομείες είχαν αυξηθεί πέρυσι κατά 28,6% φθάνοντας στα 77,22 δισεκ. δολάρια, έναντι μιας πτώσης κατά 3,7% στα 111,72 δισεκ. δολάρια για τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κίνα.

Οι κινεζικές επενδύσεις στο εξωτερικό στην αρχή της φετινής χρονιάς τονώθηκαν απ' αυτές που έγιναν στην Αυστραλία (+281,8%), στο Χονγκ Κονγκ (+156%), στις ΗΠΑ (+145,7%), αλλά επίσης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (+81,9%), διευκρίνισε το υπουργείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου