Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

PGS: Στα Υποστρώματα του Βυθού του Ιονίου και Νοτίως της Κρήτης Υπάρχουν Υδρογονάνθρακες

«Πολύ ελπιδοφόρες ενδείξεις» για κοιτάσματα υδρογονανθράκων έδειξαν οι έρευνες της νορβηγικής εταιρείας Petroleum Geo-Services (PGS) στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, ενώ «στα υποστρώματα του θαλάσσιου πυθμένα νότια της Κρήτης και στον Ιόνιο υπάρχουν υδρογονάνθρακες».
 Αυτό δήλωσε στη Realnews ο αντιπρόεδρος της PGS Σβιρ Στράντενες, ενώ, όπως προκύπτει από έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα, τα αποτελέσματα των ερευνών κρίνονται άκρως ικανοποιητικά. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στη χώρα μας ένα ιδιαίτερα μεγάλο καλώδιο καταγραφής 10.050 μέτρων, σαρώνοντας κατά 46,25% μεγαλύτερη έκταση από την αρχικώς προγραμματισμένη.
«Η νορβηγική εταιρεία αύξησε το συμφωνηθέν πρόγραμμα ερευνών κατά 46%. Και αυτό κάτι λέει» δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Με πυκνές γραμμές έρευνας καλύφθηκαν οι περιοχές κοντά στους Παξούς, στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, αλλά και στο Κατάκολο.

Ο κ. Λιβιεράτος ξεκαθαρίζει ότι το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί η ανάλυση και η ερμηνεία των στοιχείων της έρευνας, «οπότε θα κορυφωθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το 2014 θα πρέπει να έχουν ορισθεί τα οικόπεδα για να μπουν τρυπάνια».
ΠΗΓΗ: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=67453

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου