Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Βρετανία: Κινείται νομικά κατά του φόρου επί των συναλλαγών σε 11 ευρωπαϊκές χώρες


Νομικά κινείται η Βρετανία κατά του ύψους 35 δισ. ευρώ φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών που συμφώνησαν  να υιοθετήσουν 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Βρετανία προσέφυγε στο Ευρωδικαστήριο, διαμαρτυρόμενη για τις παράπλευρες επιπτώσεις που θα έχει η συμφωνία στην οικονομία της.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί, κάθε συναλλαγή χρηματοοικονομικού προϊόντος σε ευρώ  και κάθε συναλλαγή με τράπεζα στις 11 χώρες ή σε κάποιο υποκατάστημα των τραπεζών αυτών στο εξωτερικό, θα υπόκειται στο φόρο, ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή.
Βρετανικοί χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, αλλά και διεθνείς επενδυτές από την Ιαπωνία έως τις ΗΠΑ αντιδρούν στο σχέδιο. Μελέτη του City του Λονδίνου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο φόρος θα προσθέσει σχεδόν 4 δισ. στερλίνες στο κόστος έκδοσης βρετανικού χρέους φέτος.
Στόχος της βρετανικής κυβέρνησης είναι να επιτύχει αλλαγές στο φόρο, πριν αυτός περάσει σε νόμο. Για αυτό και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία και τη Γαλλία.
 
Πηγή: Βρετανία: Κινείται νομικά κατά του φόρου επί των συναλλαγών σε 11 ευρωπαϊκές χώρες | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/9435/vretania-kineitai-nomika-kata-toy-foroy-epi-ton-synallagon-se-11-eyropaikes-hores#ixzz2R7DwSCq2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου