Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Για νέα οπλική δοκιμή της Β.Κορέας ετοιμάζεται η Σεούλ

Για ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει νέα οπλική δοκιμή κάνει λόγο το πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας Γιονχάπ καθώς η Πιονγιανγκ μετακίνησε άλλους δύο εκτοξευτήρες πυραύλων μικρού βεληνεκούς στις ανατολικές ακτές της.
Ελικόπτερο του στρατού της Ν.Κορέας συμμετέχει σε άσκηση (φωτό Reuters)Ελικόπτερο του στρατού της Ν.Κορέας συμμετέχει σε άσκηση (φωτό Reuters)Μη κατονομαζόμενη στρατιωτική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Γιονχάπ ότι από τις δορυφορικές λήψεις φαίνεται πως η Βόρεια Κορέα έχει μετακινήσει δύο κινητούς εκτοξευτήρες πυραύλων Σκουντ μικρού βεληνεκούς στην επαρχία Χαμγκγεόνγκ. "Ο στρατός παρακολουθεί στενά τις νεώτερες προετοιμασίες του Βορρά για μία εκτόξευση πυραύλου", σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Πιονγιανγκ μετακίνησε δύο πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στις αρχές Απριλίου και τοποθέτησε επτά κινητούς εκτοξευτήρες πυραύλων στην περιοχή, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο εκφράζοντας φόβους ότι ενδεχομένως να επιδιώξει μια συμβολική κίνηση επίδειξης δύναμης που θα συμπέσει με την επέτειο σύστασης του στρατού της στις 25 Απριλίου.
Αξιωματούχος από το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ πάντως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις παραπάνω πληροφορίες, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ασυνήθιστης δραστηριότητας. 
(Πηγή:Reuters)
 http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=359270

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου