Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΥΣΤΡΙΑ Βολές Φέκτερ κατά Βρετανίας

Με οργή κατά της νήσου της φοροδιαφυγής εκφράστηκε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, αναφερόμενη, όχι... στην Κύπρο, αλλά στη Βρετανία.
Η υπ. Οικονομικών της Αυστρίας Μ. Φέκτερ
Η υπ. Οικονομικών της Αυστρίας Μ. Φέκτερ
«Εκείνα που ζητάμε από την Κύπρο, ένα μικρό νησί, πρέπει να τα απαιτήσουμε και από τη Βρετανία, καθώς δεν είναι δίκαιο εκεί οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων να είναι οι πραγματικοί φορολογικοί παράδεισοι. Το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς, αλλά η Βρετανία που αποτελεί νήσο ευδαιμονίας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δήλωσε η Φέκτερ για τη «γηραιά αλβιόνα».
Οι εν λόγω δηλώσεις της υπουργού έγιναν σε χθεσινές συνεντεύξεις της από κοινού με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός Μίχαελ Σπίντελεγκερ στις αυστριακές εφημερίδες «Die Presse» και «Kourier», σχετικά με το τραπεζικό απόρρητο στην Αυστρία και την ενδεχόμενη άρση του, μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών από διάφορες πλευρές.

Σε άλλες χθεσινές δηλώσεις της στην εφημερίδα «Kleine Zeitung», η Φέκτερ διαβεβαίωσε ότι η ίδια θέλει να συνεργαστεί στον αγώνα κατά της φορολογικής απάτης, ωστόσο σημείωσε ότι μια αυτόματη ανταλλαγή όλων των δεδομένων θα συνιστούσε παρέμβαση στην ιδιωτική σφαίρα και τότε το τραπεζικό απόρρητο θα αποτελούσε παρελθόν, κάτι στο οποίο η ίδια δεν συμμετέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου