Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Pimco: Οι οικονομίες της Ευρωζώνης θα γίνουν “ζόμπι” τα επόμενα χρόνια


Pimco: Οι οικονομίες της Ευρωζώνης θα γίνουν “ζόμπι” τα επόμενα χρόνια

Οι οικονομίες της Ευρωζώνης θα γίνουν “ζόμπι” τα επόμενα χρόνια, εμφανίζοντας πολύ αδύναμη ανάπτυξη, εκτιμά η Pimco, η εταιρεία που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Andrew Balls, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου της Pimco για την Ευρώπη, οι οικονομίες της περιοχής θα εμφανίσουν ανάπτυξη έως 0,5% στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.
Ο Balls δεν περιμένει την κατάρρευση της Ευρωζώνης, αλλά προειδοποιεί ότι αυτό το καθεστώς της πολύ χαμηλής ανάπτυξης, που μετατρέπει τις οικονομίες σε “ζόμπι”, συνεπάγεται αύξηση των πολιτικών και κοινωνικών εντάσεων.
Η Pimco πιστεύει ότι η διάσπαση της Ευρωζώνης παραμένει ακόμα ένα ενδεχόμενο, αν και όχι ιδιαίτερα πιθανό για τα επόμενα 3-5 χρόνια.
Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία θα βρεθούν σε μια στενότερη τραπεζική και δημοσιονομική ένωση, όμως, σύμφωνα με τον Balls, είναι ασαφές εάν οι μικρότερες χώρες θα είναι ευπρόσδεκτες ή και πρόθυμες να συμμετάσχουν.


Πηγή: Pimco: Οι οικονομίες της Ευρωζώνης θα γίνουν “ζόμπι” τα επόμενα χρόνια | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/12687/pimco-oi-oikonomies-tis-eyrozonis-tha-ginoyn-zompi-ta-epomena-hronia#ixzz2UhJUdGJn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου