Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ Βρετανική «οδηγία» κατά Σνόουντεν

Προειδοποίηση προς όλες τις αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο εξέδωσε η Βρετανική κυβέρνηση, ώστε να μην επιτραπεί στον κατάσκοπο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρτ Σνόουντεν, να καταφύγει στη Βρετανία.

Βρετανική «οδηγία» κατά Σνόουντεν
Η ταξιδιωτική προειδοποίηση, με ημερομηνία την περασμένη Δευτέρα, αναφέρει πως οι αερομεταφορείς δε θα πρέπει να επιτρέψουν στον Σνόουντεν να επιβιβαστεί διότι «είναι πολύ πιθανό να αρνηθούν την είσοδο του συγκεκριμένου ατόμου στη Βρετανία».

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Associated Press είδε μια φωτογραφία του εγγράφου σε αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης. Βρετανός διπλωμάτης επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι το έγγραφο είναι γνήσιο και έχει αποσταλεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες του κόσμου. Εκπρόσωπος των αερογραμμών της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε με τη σειρά του πως έχει προκύψει τέτοια προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως οποιοσδήποτε βοηθήσει τον Σνόουντεν να εισέλθει σε βρετανικό έδαφος θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 2.000 λιρών. Τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο Εσωτερικών κρίνει πως η παρουσία του Σνόουντεν στη Βρετανία είναι επιζήμια για το «κοινό καλό».

Βρετανική «οδηγία» κατά Σνόουντεν
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας μόνο πως «Δε σχολιάζουμε μεμονωμένα περιστατικά».

Το έγγραφο με τίτλο «RALON Carrier Alert 15/13», φέρει μία φωτογραφία του Σνόουντεν, την ημερομηνία γέννησής του και τον αριθμό του διαβατηρίου του. Αναφέρει: « Αν αυτό το άτομο προσπαθήσει να εισέλθει στη Βρετανία: Οι αερομεταφορείς πρέπει να αρνηθούν την επιβίβαση».

Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου