Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τι γύρευε η Deutsche Bank στο Μαξίμου;

 Τι γύρευε η Deutsche Bank στο Μαξίμου;
Την πόρτα του Μαξίμου πέρασε τις τελευταίες ημέρες το επιτελείο της Deutsche Bank και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Anshu Jain, αντικαταστάτης του Josef Ackermann, είχε εκτενή συνομιλία με τον πρωθυπουργό για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας. Εξέφρασε το άμεσο ενδιαφέρον του για την επένδυση της θυγατρικής Deutsche Aiolia στην Πελοπόννησο, η οποία, όπως είναι γνωστό, έχει “κολλήσει”. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση που μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ στον τομέα της αιολικής ενέργειας.


Ο πρωθυπουργός, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και διερεύνησε τις προθέσεις της Deutsce Bank για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και για μια αυτόνομη παρουσία στον ελληνικό χώρο.
Όπως είναι γνωστό, εκτός από σύμβουλος στις αυξήσεις κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, ήταν και σύμβουλος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.
Τα κατά καιρούς σενάρια για συμμετοχή του γερμανικού τραπεζικού φορέα στην Εθνική Τράπεζα δεν επιβεβαιώνονται, όμως, η συνάντηση του γερμανικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό αναδεικνύει και το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά του γερμανικού φορέα για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διεθνή κεφάλαια αναζητούν μια εξισορρόπηση της σχέσης τους με τα ελληνικά για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Μετά τις αποζημιώσεις, δηλαδή, που αναμένεται να διεκδικήσουν οι ξένες κατασκευαστικές από τα έργα, αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να επεκταθεί και στις ενεργειακές επενδύσεις, όπου ακόμα και μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι, με σημαντική παραγωγική δραστηριότητα, μιλούν για αδιαφανείς διαδικασίες και επιλεκτικές αναθέσεις στον κλάδο αυτό.
Η κινητικότητα στον ενεργειακό χώρο αναμένεται να αυξηθεί, καθώς είναι γνωστή η σχέση των Γερμανών με τη ρωσική πλευρά, η οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις ιδιωτικοποιήσεις.
Π. Μπουσ. 


Πηγή: Τι γύρευε η Deutsche Bank στο Μαξίμου; | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/13593/ti-gyreye-i-deutsche-bank-sto-maximoy#ixzz2VQQX1ob0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου