Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τα κουπόνια τροφίμων

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τα κουπόνια τροφίμων


Ψηφίστηκε από την αμερικανική Βουλή το αγροτικό νομοσχέδιο, γνωστό ως FarmBill,  χωρίς καμία όμως πρόβλεψη για το ύψος της χρηματοδότησης για τα κουπόνια τροφίμων.

Το κόστος του προγράμματος - το οποίο ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της ύφεσης - αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 14% των πωλήσεων των λαϊκών παντοπωλείων, ενώ την σχετική επιδότηση λαμβάνουν περίπου  47,8 εκατομμύρια Αμερικανοί.
Όπως φαίνεται από το διάγραμμα που δημοσιεύθηκε στο Bloomberg, ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν κουπόνια για την αγορά τροφίμων έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Πριν από δέκα χρόνια, πολύ λιγότερα άτομα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις είχαν τη δυνατότηα να προμηθεύονται κουπόνια από το κράτος.
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε στις αρχές Ιουνίου, το νέο αγροτικό νομοσχέδιο (Farm Bill) ύψους 955 δισ. δολαρίων που θα ισχύσει για τα επόμενα 10 χρόνια σηματοδοτώντας μια πρώτη θετική αρχή για τη μεταρρύθμιση της αγροτικής πολιτικής των ΗΠΑ.


Πηγή: Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τα κουπόνια τροφίμων | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/17492/olo-kai-perissoteroi-amerikanoi-hrisimopoioyn-ta-koyponia-trofimon#ixzz2YviGLUgl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου