Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τρίτο κόμμα με 8,5% η Χρυσή Αυγή σε νέα δημοσκόπηση






Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στην Α' Πειριφέρεια Αθηνών από την GPO για λογαριασμό του Νewpost.gr.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από 7-11 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά τις αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή και την προφυλάκιση της ηγεσίας της.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα, αλλά με μειωμένη διαφορά από τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου του 2012. Συγκεκριμένα, αποσπά το 21,2% έναντι 30,9% που απέσπασε τον Ιούνιο του 2012.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και ψαλιδίζει τη διαφορά, ωστόσο δεν αναπτύσσει δυναμική καθώς τα ποσοστά του υπολείπονται κατά 7 μονάδες σε σχέση με το εκλογικό του αποτέλεσμα (αποσπά το 20%, έναντι του 27% που πέτυχε στις εκλογές).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα μοναδικά κόμματα που έχουν μεγαλύτερα ποσοστά από εκείνα των εκλογών του 2012, είναι η Χρυσή Αυγή με 8,5% (στις εκλογές απέσπασε 7,8%) και το ΚΚΕ με 5,9% (έναντι 4,7% στο εκλογικό αποτέλεσμα). Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, σημασία έχει το γεγονός ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη στην Α' Αθηνών, η οποία παραδοσιακά αποτελεί περιοχή “ευνοϊκή” για το κόμμα.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κάνει “χαμηλές πτήσεις” με ποσοστό 5%, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Η ρευστότητα πάντως του πολιτικού σκηνικού απεικονίζεται στους αναποφάσιστους με το ποσοστό τους να αγγίζει το 20%.



Πηγή: Τρίτο κόμμα με 8,5% η Χρυσή Αυγή σε νέα δημοσκόπηση | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/26173/trito-komma-me-85-i-hrysi-aygi-se-nea-dimoskopisi#ixzz2hmbW7y1B

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου